Филетирана пъстърва с босилек

Даваме зелена светлина на бързите и вкусни ястия

Филетирана пъстърва с босилек
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:4 филета от пъстърва
6 филийки стар хляб
стрък босилек
6 супени лъжици зехтин
сол
пипер
зелена салата или картофи (гарнитура по желание)

Начин на приготвяне:
Отстранете коричките от хляба и го натрошете, добавете листата от босилек, нарязани на ситно, заедно със зехтина и разбъркайте добре. Запечатайте филетата от двете страни в нагорещен тиган за около минута.

Поставете пъстървата с кожата надолу в удобен съд, покрит с хартия за печене, и подправете със сол и черен пипер. Покрийте рибата със сместа от хлебни трохи и босилек и с лек натиск фиксирайте върху филетата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около пет минути. По желание може да гарнирате със зелена салата или варени картофи.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти