Дроб сарма с кайма

Разнообразие от агнешкото

1.67 от общо 3 гласа

Дроб сармата е традиционно българско ястие, което се приготвя за Гергьовден. Повечето хора в днешно време не желаят да я приготвят с агнешко, а каймата е страхотна алтернатива.

Необходими продукти:

2 яйца
1 кафена чаша ориз
1 глава лук
1/2 пакетче краве масло
5 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. червен пипер
джоджен
и 300-400 грама кайма

Начин на приготвяне:
Започваме със ситното нарязване на лука. След като го нарежем, добавяме маслото в тиган, където добавяме щипка сол, малко вода и лука, за да се задуши.

Веднага щом започне да омеква, добавяме предварително измития ориз. Задушаваме още няколко минути, като не спираме да разбъркваме. След това ги сваляме от огъня и ги изсипваме в тавичка. Продължаваме със смесването на яйцата, киселото мляко, червения пипер и джоджена.

След като ги смесим, добавяме каймата в тавичката с лука и ориза, разпределяме я равномерно и след това поливаме със сместа от яйцата и млякото. Разбъркваме обилно и пъхаме нашата дроб сарма във фурната.

Печем в предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 25 минути. Вярно е, че не е едно от най-естетически красивите ястия, но обещаваме, че ще е много вкусна с малко кисело мляко и черен пипер. Да ви е сладко! 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти