Продукти:
около 2 кг свинско каре (цяло парче)
1 чаена лъжичка чесън на прах
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
За пълнежа:
200 г спанак (може и замразен)
100 г крема сирене
1/2 чаена чаша натрошено синьо сирене
1 и 1/2 супена лъжица дижонска горчица
1 чаена лъжичка сух риган
2 чаени лъжички сух босилек
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 чаена чаша ситно нарязан зелен лук
3-4 резена бекон (нарязан на ситно)
1/4 чаена чаша натрошени орехи
Приготвяне:
Смесете всички компоненти за плънката в купа и добре ги разбъркайте. Разрежете месото по дължина, за да оформите пласт с около 3/4 см дебелина. Разпределете плънката отгоре и навийте на руло. Вържете с домакински конец на разстояние около пет сантиметра.
Поставете рулото в покрита с мазнина тавичка и поръсете със сол, чесън и черен пипер. Печете около 60 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди да разрежете готовото месо, оставете го да се поохлади за около 10 минути.
Руло от свинско каре с пълнеж от бекон и синьо сирене
Малко френски привкус, който е подходящ и за коледната вечеря или обяд
23904