Чушки бюрек

Какво повече му трябва на човек

Чушки бюрек
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти за 4 порции:
8 печени и обелени червени пиперки
4 яйца
200 гр сирене
магданоз
копър
скилидка чесън

За панировката:
2 яйца
брашно
галета
олио за пържене

Приготвяне:
Яйцата се разбиват леко с вилица и се изливат в тиган. Добавя се 1 супена лъжица олио. На слаб котлон яйцата се бъркат, докато започнат да се втвърдяват. Сиренето се натрошава с вилица, копърът и магданозът се нарязват на ситно, а скилидката чесън се намачква. Всичко се смесва с яйцата.

Почистените чушки се разрязват от едната страна и се разтварят напълно. Навсякъде се поставя от плънката. Загръщат се и отново им се придава първоначалната форма. Овалват се в брашно, яйце и галета. Оставят се за 10 минути, за да изсъхне панировката. Преди да се изпържат, отново се потапят в разбито яйце.

Сервират се с млечно-чеснов сос.

* Когато яйцата предварително леко се втвърдят, няма никаква опасност плънката да изтече. По този начин в пълнежа могат да се сложат повече яйца, защото ястието става още по-вкусно. Двойната панировка също не позволява на плънката да се разсипе. Чушките се срязват, за да може да се събере повече сирене. Когато са цели се пълнят по-трудно и към върха плънката винаги е недостатъчна.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти