Ароматен ягодов сироп

Чуден за лятна лимонада

Ароматен ягодов сироп
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

400 г ягоди
300 г захар
150 мл. вода
1/3 чаена лъжичка лимонена киселина

Начин на приготвяне:
Поставете ягодите в голяма купа и ги засипете със захарта. Покрийте с фолио и приберете в хладилника една нощ. Това ще помогне на ягодите да си пуснат соковете без да изгубят цвета си. На следващия ден, извадете ягодите от хладилника, поставете ги в малка тенджерка и добавете водата.

Гответе на средна температура около 5-10 минути без да разбърквате много агресивно, съвсем внимателно. Към този момент сиропът няма да бъде много гъст, но ако продължите да го готвите с ягодите, има опасност те да изгубят цялостта си и да се разкашкат. 

Затова, прецедете сместа, върнете обратно в тенджерката само сиропът и продължете да го готвите още около 5-10 минутки, докато водата се изпари, а сиропът се сгъсти. Махнете от котлона, оставете да се охлади леко и го прецедете отново, след което оставете да се охлади напълно.

Съхранявайте в хладилник, в добре затворен съд до 10 дни.

Можете да сервирате сиропът в много варианти – с газирана вода, минерална вода, лед, мента, шампанизирано вино или вино+сода+ сироп. А добре сготвените ягодки можете използвате вместо сладко за палачинки или да ползвате за ягодово тирамису.

Още кулинарни идеи с ягоди:

Ягодов сладолед
Вкусни кошнички с пресни ягоди
Как да съхраняваме ягоди за по-дълго
Шоколадов сладкиш с ягоди

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти