Начало Вкусно Десерти

Кокосово реване

Свежо и сочно

Кокосово реване Снимка: vbox7.com

Необходими продукти: 400 г краве масло (със стайна температура) 300 г захар 150 г кокосови стърготини 130 г брашно 4 яйца 1 ч. л. бакпулвер кората от 2 портокала за сиропа: 200 г захар сокът от 1/2 ...

Прочети цялата статия
Щедър сладкиш с кроасани, банани и шоколад

Щедър сладкиш с кроасани, банани и шоколад

Малка фантазия в чиния

Необходими продукти: 8 кроасана с масло 2 банана 200 г. шоколад 200 мл. сметана 170 мл. прясно мляко 2 ванилии 3 яйца 70 г. захар Начин на приготвяне: Смесете в купа сметаната, захарта, млякото и яйцата. Разбийте и добавете ванилия. Накъсайте кроасаните на малки парчета и подредете половината в ...

Прочети цялата статия
Баварски портокалов крем

Баварски портокалов крем

С дъх на отминалата Коледа

Необходими продукти: за крема: 500 мл прясно мляко 200 мл животинска сметана 30 мл портокалов ликьор 220 г захар 5 яйца 2 портокала 3 с. л. царевично нишесте 1 пакетче желатин 1 щипка сол за чипса: 2 малки портокала 100 г захар 100 мл вода Начин на приготвяне: Жълтъците на яйцата се отделят от...

Прочети цялата статия
Торта от блини

Торта от блини

За страхотен старт на седмицата

Необходими продукти: за блините: 500 мл прясно мляко 100 мл животинска сметана 300 г брашно 25 г краве масло 25 г прясна мая 2 яйца 4 с. л. захар 1 ч. л. сол за крема: 750 мл прясно мляко 350 г дулсе де лече (сладко от мляко) 180 г краве масло 150 г захар 80 г брашно 10 г бурбонска ванилова...

Прочети цялата статия
Как се прави златен сироп

Как се прави златен сироп

И сладкиш с плодове към него

Необходими продукти: за сиропа: 600 г захар 50 мл сок от лимон за сладкиша: 130 г брашно 100 г краве масло 100 г захар 70 мл златен сироп 100 мл прясно мляко 2 ябълки (сорт „Фуджи“) 1 яйце 1 дюля 1 1/2 ч. л. бакпулвер 1 щипка карамфил 1 щипка канела Начин на приготвяне: В подходящ...

Прочети цялата статия
Новогодишна торта

Новогодишна торта

Истински шедьовър на сладкарското изкуство

Необходими продукти: за блата: 6 яйца 6 белтъка 250 г захар 230 г белени бадеми 70 г брашно 50 г краве масло за сиропа: 100 г захар 2 с. л. инстантно кафе за масления крем: 200 г краве масло (със стайна температура) 100 г захар 1 яйце 1 жълтък 1 ванилия 2 с. л. инстантно кафе за ганаша: 240 г...

Прочети цялата статия
1|2|3|>

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.