Топъл козуначен пудинг с прясно сирене

Вместо да изхвърляте козунака

Топъл козуначен пудинг с прясно сирене
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Стойността на този пудинг не е само в оползотворяването на изоставащия козунак, а и във ведрата и сладостна комбинация от карамелени вкусове и млечната свежест на прясното сирене.

Необходими продукти за 4 порции

1½ ч. ч. сурова кафява захар
1 пръчка канела
2 зърна карамфил
500 г козунак, нарязан на кубчета
1 ч. ч. стафиди
1 ч. ч. нарязани бадеми
250 г моцарела, прясно сирене, обезсолена фета или рикота
100 г масло
3 зелени ябълки
заквасена сметана за гарниране

Начин на приготвяне

Захарта се сварява на сироп с 1½ ч. ч. вода, карамфила и канелата. Охлажда се.

Голям съд за печене се намазва обилно с масло и се слага половината от кубчетата козунак. Поръсва се с половината стафиди, половината от бадемите и сиренето, нарязано на тънки резени. Залива се с половината от сиропа.

Ябълките се обелват и се нарязват на тънки резени. Подреждат се върху сиренето и се покриват с останалите хлебни кубчета, смесени с останалите бадеми, стафиди и кубчета масло. Залива се с останалия сироп.

Пече се на 180° С около 30 мин. Пудингът се сервира горещ, гарниран със заквасена сметана.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент