Топъл козуначен пудинг с прясно сирене

Вместо да изхвърляте козунака

Топъл козуначен пудинг с прясно сирене
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Стойността на този пудинг не е само в оползотворяването на изоставащия козунак, а и във ведрата и сладостна комбинация от карамелени вкусове и млечната свежест на прясното сирене.

Необходими продукти за 4 порции

1½ ч. ч. сурова кафява захар
1 пръчка канела
2 зърна карамфил
500 г козунак, нарязан на кубчета
1 ч. ч. стафиди
1 ч. ч. нарязани бадеми
250 г моцарела, прясно сирене, обезсолена фета или рикота
100 г масло
3 зелени ябълки
заквасена сметана за гарниране

Начин на приготвяне

Захарта се сварява на сироп с 1½ ч. ч. вода, карамфила и канелата. Охлажда се.

Голям съд за печене се намазва обилно с масло и се слага половината от кубчетата козунак. Поръсва се с половината стафиди, половината от бадемите и сиренето, нарязано на тънки резени. Залива се с половината от сиропа.

Ябълките се обелват и се нарязват на тънки резени. Подреждат се върху сиренето и се покриват с останалите хлебни кубчета, смесени с останалите бадеми, стафиди и кубчета масло. Залива се с останалия сироп.

Пече се на 180° С около 30 мин. Пудингът се сервира горещ, гарниран със заквасена сметана.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент