Хрупкави сусамени бисквити

Нека този път си направим бисквити у дома

С мляко са неповторими
Снимка: yoli-www.blogspot.com
0 от общо 0 гласа

Вече с гордост към сутрешното си кафе, мляко или чай можете да добавите и бисквити собствено производство.

Продукти:
150 гр меко масло
100 гр захар
2 супени лъжици мед
1 яйце
1 чаена чаша оризон
1 кафена чаша сусам
1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
1 пакетче ванилия
1 и 1/2 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
сусам за овалване

Приготвяне:
Разбъркайте маслото със захарта и меда. След което прибавете яйцето, оризона, сусама, джинджифила и ванилията. На следващия етап сипете и брашното, пресято и примесено с бакпулвера. Разбъркайте добре.

Постелете тава с хартия за печене. От сместа направете с ръце топчета с големината на орех. Оваляйте ги в сусама и ги наредете на достатъчно разстояние едно от друго, тъй като при печене, те се разливат. Изпечете бисквитките в предварително загрята на 170 градуса фурна до порозовяване.

От оризона бисквитите стават много леки и хрупкави. Ако не харесвате аромата на джинджифил, го заменете с ваша предпочитана подправка като кокос например. Ако пък искате бисквитките да са по-меки, увеличете количеството на брашното. Съответно - намалете го, ако ги обичате по-хрупкави.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти