Сурови бонбони от шамфъстък и смокини

Малки по размер, но със съвършен вкус

0 от общо 0 гласа
90 мин.
Необходими продукти

За бонбоните

сушени смокини - 300 гр 

суров шамфъстък - 150 гр 

За шоколада

кокосово масло - 3 с.л. 

какао - 2 с.л. 

мед - 1 с.л. 

ванилов екстракт - 1/2 ч.л. 

Сурови бонбони от смокини и шамфъстък, чаша кафе или ароматен чай, хубава книга или просто няколко минути за блажено съзерцание… Сладостта на живота наистина е в малките неща. И тук бързаме да уточним – малки по размер, но със съвършен вкус.

Основните продукти в тази рецепта на Mate Kitchen са сушени смокини и суров шамфъстък. А за глазурата си направихме много бърз домашен шоколад от висококачествено какао, кокосово масло и мед. За да си ги направите, ви трябва блендер. Стават за броени минути, но след това е нужно да стегнат за около час в хладилника, което удължава процеса. Въпреки това спокойно можем да кажем, че тези сурови бонбони са бърз и лесен десерт.

Можете да ги направите и като почерпка за рожден ден, ще бъде оригинално, красиво и различно. Както преди доста години, когато за рождени дни се черпеше с домашни сладки и скритата надпревара беше кой ще покаже по-сполучлива рецепта. Сега модата се измести към домашните, обикновено сурови бонбони. Имайте предвид, че в сместа за оформянето им не се добавя никакъв подсладител и се разчита само на сладостта на смокините. Ако смятате, че няма да ви е достатъчна, може да сложите малко мед. Или да смесите фурми и смокини. Така сместа ви ще стане по-лепкава и лесна за оформяне.

И задължително си ги хапнете в приятна компания. Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

За бонбоните

1. Сложете смокините и ядките в блендера и ги смелете на висока скорост докато всичко стане на малки парченца и позволява при смачкване да придобие форма.

2. С влажни ръце оформете около 10-12 топчета с еднакъв размер и ги оставете в хладилника за около час.

За шоколада

1. Съберете в купа съставките за шоколада и ги разбийте добре с вилица или бъркалка. Шоколадът не трябва да има бучки или мехурчета.

2. Извадете топчетата от хладилника и ги натопете наполовина или изцяло в шоколада по желание.

3. Подредете ги в хартия за печене в подходящ съд и ги дръжте в хладилника непосредтсвено до момента на сервиране.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти