Сладки с шоколадов чипс и портокал

Подходящи за всяко време от деня

Сладки с шоколадов чипс и портокал
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Kакво по-хубаво от сладки с хрупкави парченца шоколад, ухаещи на портокал и масло в неделна утрин? 

Необходими продукти:
400 г брашно
1/4 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
щипка сол
200 г меко краве масло
100 г кафява захар
100 г бяла захар
3 яйца
кората от 2 портокала
2 с. л. сок от портокал
300 г шоколадов чипс

Начин на приготвяне:
В купа смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, содата и солта. Разбийте маслото с двата вида захар. Ако не разполагате с кафява, може да използвате и само бяла. След като сместа побелее, добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбивате, докато се усвои напълно.

Настържете портокаловата кора, като внимавате да не засягате бялата част, защото е горчива. Добавете настърганата кора и портокаловия сок. Разбъркайте и добавете сухите съставки на 2-3 пъти. След като добавите всичко, се получава гъста смес, към която трябва да прибавите и шоколадовия чипс. Няма проблем да използвате и шоколад, начупен на парченца.

Включете фурната на 180 градуса. Застелете няколко тави с хартия за печене и с помощта на 2 чаени лъжички изсипвайте топчета от сместа. Те трябва да са на известно разстояние едно от друго, защото увеличават обема си. Ако сместа ви се втечни, поставете я за кратко в хладилник.

Печете сладките 10-12 минути, докато основите им покафенеят леко. Оставете ги да изстинат напълно и след това ги поставете в плътно затворени кутии.

Курабийките не са много сладки и именно в това им е чарът. Ако обичате много сладко, бихте могли да използвате млечен шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти