Необходими продукти (за палачинките):
2-3 яйца
прясно мляко
захар на вкус
щипка сол
бяло брашно
ванилия
За крема:
300 г "Маскарпоне" (италианско краве сирене)
200 г крема сирене "Филаделфия"
пудра захар на вкус
200 г "Дулче де Лече" (карамелизирано кондензирано мляко)
3-4 банана
ядки за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
Забъркваме палачинкова смес, с която правим около 15-18 палачинки. В купа слагаме всички съставки за крема и ги разбиваме до хомогенност.
Когато палачинките изстинат напълно, сглобяваме тортата в последователност - палачинка, крем, банан (нарязан на тънки кръгчета) и така до изчерпване на продуктите.
Накрая декорираме десерта със смлени ядки, шоколад, плодове и т.н.
Палачинкова торта с банани
Сладък грях
28250