Малка ягодова торта

За да подсладите неделята

Малка ягодова торта
Снимка: netinfo
4.5 от общо 2 гласа

Необходими продукти
За блата:

3 яйца
3 супени лъжица вода
150 г брашно
100 г захар
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет (не се плашете, не се усеща, така става пухкав блат)
бакпулвер

За крема:
маскарпоне и ягодово сладко в отношение 1:1

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавя се водата и постепенно брашното, смесено с бакпулвера. Накрая се слагат олиoто и оцетът. Разбива се до хомогенна смес. Пече се в тава в предварително загрята на 220 градуса фурна с обдухване.

От дадените количества се получава един блат. Ако искате да правите "нормална" торта, трябва да изпечете няколко. Ако искате обаче да направите няколко малки тортички, с помощта на ринг може да изрежете блата на мини блатове. 

По желание напоявате блатовете с малко кондензирано мляко преди да нанесете крема. Сглобете отделните слоеве в същите рингове. Оставяте тортичките да пренощуват в хладилник и после ги украсявате както пожелаете - със сметана и пресни плодове, или ги консумирате директно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти