Необходими продукти:
225 г натурален шоколад
1/2 чаена чаша червено вино
2 супени лъжици масло
1/2 чаена чаша какао за овалване
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на малки парченца. Сложете виното на котлона да заври. Залейте шоколада с горещото вино и го оставете така, без да бъркате за 4-5 минути.
След това прибавете маслото и разбъркайте добре, докато се получи гладка консистенция. Оставете шоколадовата смес да се охлади и сгъсти напълно, разбърквайки я на всеки 10-15 минути.
Когато сместа е достатъчно твърда, e време да се оформят трюфелите. С лъжица загребвайте от шоколадовата смес, оформете я с ръце, за да се образува топче и след това я оваляйте в какаото.
Божествени бонбони
Шоколадови трюфели с вино
18934