Салата с пилешки дробчета

Вкусна и питателна

Салата с пилешки дробчета
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

200 г пилешки дробчета
50 г радичио
50 г рукола
50 г бейби спанак
1 малка глава червен лук
100 г синьо сирене
100 мл вино „Мадейра“
100 г бекон на кубчета
200 г хляб (заквасен)
30 мл зехтин
1 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
1 ч. л. дижонска горчица
20 мл бял балсамов оцет
40 мл студено пресован зехтин
1 ч. л. мед
1 стрък мащерка
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сложете бекона в студен съд. Включете котлона и загрейте съда. Гответе, докато беконът стане златист. Извадете го.

В същия съд налейте 20 мл от зехтина. Загрейте го на умерен огън. Запържете почистените и нарязани надве дробчетата.

Деглазирайте с виното и дръпнете от огъня. Нарежете дробчетата на по-малки парчета ги овкусете със соевия сос и черен пипер. Охладете до стайна температура.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на едри кубчета. Залейте го с останалия зехтин и го овкусете със сол. Изпечете за 8-10 минути. 

Нарежете лука на полумесеци и накъсайте радичиото. В голяма купа смесете радичиото, руколата, спанака и лука.

Разбъркайте горчицата с меда, оцета, зехтина, сол и листенцата мащерка - трябва да се получи гладка емулсия.

Овкусете салатата с дресинга и разбъркайте. 

Сервирайте с натрошеното синьо сирене, бекона, дробчетата и хляба.

Прочетете още:

Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти