Пилешки гърди, пълнени с кисела ябълка

Готови за нула време

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 400 г пилешки гърди
  • 1 кисела ябълка
  • 1 глава червен лук
  • 0.5 люта чушка
  • шепа сурови ядки шам-фъстък
  • 3 ч.л. сладко от кайсии
  • 0.5 портокал
  • сок
  • 20 г масло
  • сол и черен пипер
  • За гарниране:
  • 150 г целина
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Разрежете ябълката на две и издълбайте вътрешността на половината. Нарежете я на тънки резени.

Направете разрез по дължината на всяко парче пилешко месо, като прободете с нож и го завъртите. В джоба поставете по парче ябълка. Поръсете така шпикованото месо със сол и черен пипер и го оставете в чиния за 10-15 минути.

За соса обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Лютата чушка нарежете на много тънки кръгчета. В тиган разтопете маслото и запържете лука и чушката. Добавете нарязаните на едро шам-фъстъци за 30-40 секунди.  Изтискайте сока на портокала и добавете сладкото. Разбъркайте и оставете соса да покъкри няколко минути.

Обелете и нарежете целината на много тънки ивички. загрейте зехтин в тиган и я запържете. Овкусете със сол и черен пипер.

В чиния направете линия от сос, в единия му край поставете целина, а в другия - нарязано на филийки пилешко месо. По желание поръсете със ситно нарязан магданоз и ядки шам-фъстък.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти