Марокански омлет

Сервира се с плосък хляб и листенца кориандър

Марокански омлет
Снимка: iStock/Getty Images
2.33 от общо 6 гласа
40 мин.
Необходими продукти

8 яйца
40 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 глава лук
80 г краве масло
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
плоски питки и пресен кориандър за сервиране 

Начин на приготвяне:

Кимионът се запича на сух тиган, за да пусне аромата си, след това се стрива грубо в хаванче. 

Джинджифилът се настъргва, лукът се реже наситно, а чесънът се накълцва. 

Яйцата се разбиват добре, овкусяват се със сол и черен пипер. 

В загрятото масло се запържват лукът, джинджифилът и чесънът, добавят се подправките – куркума, кимион и червен пипер. 

Прехвърлят се в съд тажин и се наливат яйцата. Разбърква се. 

Омлетът се пече без капак, на 200 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути. 

Сервира се с плосък хляб и листенца кориандър.

Вижте още:

Рецептите на Катето Евро: Фаршировани яйца

Как да направите яйца на очи в лучени кръгчета

Омлет – яйца и въображение

Яйца на грил в шотландски стил

Ако искате да отслабнете, хапвайте яйца на закуска

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти