Броколи с бекон на фурна

Вечеря готова за половин час

Броколи с бекон на фурна
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

800 г броколи
400 г бекон
2 глави лук
100 мл прясно мляко
100 мл сметана
2 яйца
100 г кашкавал
краве масло за намазване
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Броколите се измиват добре, накъсват се на розички и се варят 5–6 минути във вряща подсолена вода, отцеждат се и веднага се заливат със студена вода, за да

запазят цвета си.

2. Беконът се нарязва на средно големи кубчета и се запържва до златисто в сух тиган, прибавя се лукът, нарязан на полумесеци, и се запържва още 3–4 минути.

3. В тавичка, намазана с масло, се подреждат броколите, отгоре се разпределят беконът и лукът. Залива се с разбитите яйца, млякото, сметаната и се овкусява със сол и пипер. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича около 15 минути на 200 градуса.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент