11 рецепти за вкусни и полезни ястия с лапад - властелинът на пролетната кухня

Лападът е една от ценните храни през пролетния сезон, от които не бива да се лишаваме и трябва да включваме редовно в менюто си. 

Той безспорно е един от най-здравословните зеленчуци - наред с копривата и спанака, заради голямото си разнообразие на витамини, минерали, белтъчини и въглехидрати.

Освен това лападът е без никакво наличие на мазнини, което го прави отличен за диетичното хранене.

Кои са най-полезните пролетни зеленчуци

В нашия архив от рецепти намерихме чудни идеи за вдъхновяващи ястия с властелина на пролетната кухня - лападът.

Представяме ви 11 от тях:

Ароматна супа от лапад

Лапад с ориз

Ориз с лапад и сирене

Зелник по странджански

Зелена пролетна гозба с лапад, спанак и булгур

Пресни картофи на фурна с пресен лапад

Вита баница с пресен лук, лапад, и сирене

Разкошен фасул с лапад

Здравословна супа с микс от зеленчуци

Приказна гозба в глинен съд: зрял фасул с лапад

Сарми с кайма и листа от лапад

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти