Ти си независима и успешна жена, с непогрешимо модно чувство и горда осанка, точно като испанската кралица Летисия. Вярваш, че можеш да имаш както успешна кариера, така и щастливо семейство, не се свениш да гониш любовта и щастието си. Съдбата обича смелите, затова и пред теб изникват възможности за сбъдване и на най-смелите ти мечти, както се случва в живота на Доня Летисия.

Кралица Летисия е една от най-обичаните и стилни кралски особи в Европа към днешна дата, а историята ѝ звучи като модерна приказка. Летисия е без кралско потекло – баща ѝ е журналист, майка ѝ медицинска сестра. Тя защитава успешно магистърска степен по Аудиовизуална журналистика и се превръща в един от водещите журналисти на Испания. През 1998 г. Летисия се омъжва за писателя и нейн бивш преподавател Алонсо Гереро Перес, но бракът им не трае дълго и година по-късно завършва с развод.

Неочаквано и шокиращо за цяла Испания, на 1 ноември 2003 г., е обявен официалният годеж на Летисия Ортис за Фелипе VI, принц на Астириас. Тъй като първият брак на Летисия не е църковен, католическата църква не вижда проблем тя да се омъжи за престолонаследника на страната. След церемонията, Летисия приема титлата принцеса на Астуриас. Дон Фелипе става крал на Испания на 18 юни 2014 г., след абдикацията на баща му Хуан Карлос I в негова полза, а Летисия е вече кралица.

Двамата имат две деца – инфанта Леонор де Бурбон Ортис (родена на 31 октомври 2005 г.), която е първа в листата на онаследяване на испанския престол, и инфанта София де Бурбон Ортис (родена на 29 април 2007 г.)