Време за четене: „Ритуали и древни тайнства” ни запознава със забравените чародейства на нашите прадеди

мистично
Снимка: iStock

По книжарниците излезе „Ритуали и древни тайнства”, най-новата книга на Христо Буковски („Похитеното съкровище на богомилите”, „Страховитото прераждане на богомилите”, „Воинската харизма на българите” и др.).

„Ритуали и древни тайнства” представя българските традиции така, както не сте ги виждали до момента. Изчерпателен и безценен източник за всеки, който иска да се върне назад във времето и да открие тайните на предците си, книгата на Христо Буковски ни запознава с историята на най-потайните сред всички ритуали по нашите земи.

Коя е силата, която движи българските празнични традиции? Какво е предопределило върховните служби на посветените в божествените тайни? Чародейства ли са това, или наследство от небесната наука? Каква е натрапчивата връзка между българските лични и родови тайнства, живи и до днес, и загадъчни проявления и космически феномени? Феномени, които предразполагат за магични въздействия над участниците в различните мистерии. Години наред подсказките към изконни познания са били подминавани, пренебрегвани дори.

Хилядолетия наред личности с изключителни способности и възможности са се подлагали на опасни изпитания, за да надзърнат в светове, откъдето смутни пришествия са стряскали и омайвали хората. „Ритуали и древни тайнства” открехва портата към цялото наследство на българската народна вяра. Слабо известни и дори незабелязани обстоятелства по строежа на възлови светилища от различни времена издават удивителни подробности за пътя, по който тайнствата в окултни общества и при съвършените богомили са прониквали на степени в календарната обредност на българите.

Допълнена с редица черно-бели снимки на важни места и реликви от българската история, „Ритуали и древни тайнства” е съвършен подарък, който ще възвърне изгубените спомени за тайнствата на прадедите ни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти