Ако си мъдра жена, махни тези неща от дома си

Ако си мъдра жена, махни тези неща от дома си
Снимка: Thinkstock

Когато Edna жена пораства, тя става все по-хубава. Затова и домът ѝ трябва да отговаря на нейната зрялост и красота.

В този ред на мисли детската стая на една тийнейджърка или студентската квартира на току-що напусналото родната къща момиче трябва да останат завинаги в миналото, за да можеш да дадеш път на новото и подходящото за Edna мъдра умна жена, каквато си ти.

Ако ти вече си пораснало момиче, но усещаш, че дома ти не отговаря напълно на интелектуалното ти ниво... Ако често се замисляш, че трябва да направиш кардинални промени в него, следващите редове ще ти покажат какво превръща апартамента или къщата в кичозна бърлога, вместо да е уютнo, стилнo и комфортнo местенце.

Сглобяеми пластмасови мебели

Колкото и да са удобни и практични, ще се съгласиш, че подобни мебели понякога изглеждат като „залепени“ за общия интериор на дома. И сигурно често си казваш, че не им е там мястото.

Сглобяеми пластмасови етажерки са идеалното решение за временно ползване, ако често сменяш дома си, но когато става въпрос за жилището, в което ще живееш оттук насетне, мебелите трябва да си подхождат, а не да си личи, че са закупени хаотично, колкото да поберат всичките ти вещи.

Плакати на любими групи

Ако в ученическите или студентските години си била луд фен на Aerosmith или Scorpions, време е емоциите ти към рока да преминат на друго ниво. Ако някъде из дома ти все още стои залепен плакат на легендарни рокаджии, бъди добро момиче и го махни.

Плакатите не говорят добре за репутацията на една умна, зряла, самостоятелна жена и няма да направят положително впечатление на гостите ти у дома.

Луминисцентни лампи

Освен че отдавна не са сред предпочитаните осветителни тела от интериорните дизайнери, те са и доста вредни за зрението. Особено ако четеш по-продължително време.

Вместо тях, заложи на лампи, чиито електрически крушки нямат пряк контакт с очите ти. Така стаите ще са добре осветени, а ти няма да чувстваш умора, когато гледаш телевизия, стоиш на лаптопа или таблета, или четеш интересна книга.

Леопардови завивки

Леопардови, тигрови и зеброви щампи категорично не правят добро впечатление. Колкото и да са скъпи и стилни.

Завивките трябва да се нежни, елегантни и феерични – точно като теб. Затова дори и тези принтове да ти харесват, остави идеята за тях настрани.

Пластмасови прибори за хранене

Това е още един от онези „жокери“, които издават, че домът ти не подхожда на начина на живот, който водиш.

Пластмасови чаши, чинии, вилици и лъжици, особено в различни цветове и модели, няма да възхитят хората, които ще те посетят за домашно кафе или вечеря.

Изкуствени растения

Ще се съгласиш, че няма нищо по-комично в интериорните решения от изкуствените цветя и растения. Особено ако ги имаш от доста дълго време и те вече са започнали да овехтяват.

На тяхно място винаги можеш да заложиш на нещо свежо. Дори и да не умееш да гледаш саксийни растения, винаги когато ходиш на разходка, можеш да събираш паднали клонки и листа и да ги аранжираш ефектно и оригинално. Резултатът ще бъде далеч по-успешен, макар и това да не е обичаен букет.

Разпозна ли себе си и елементи от твоето обзавеждане в тези редове? Ако искаш да направиш положителна промяна в живота си, освежи дома и покажи, че си Edna жена, готова да се справи с всякакви предизвикателства.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти