Треска за филмови награди: вижте кои са номинираните за „Златен глобус“ 2019

номинации
Снимка: Warner Bros Pictures/Universal Pictures

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда отличията „Златен глобус“, обяви номинациите за наградите през 2019 г.

Заглавия като „Роди се звезда“ и „Бохемска рапсодия“, които бяха сочени за фаворити през идния сезон, оправдаха очакванията и получиха номинации в няколко категории.

Снимка: netinfo

Те ще се състезават за статуетка Най-добър драматичен филм заедно със заглавия като “BlacKkKlansman”, „Ако Бейл Стрийт можеше да говори“ и комерсиалния хит на Marvel „Черната пантера“.

Рами Малек, който изигра Фреди Меркюри, ще се бори за статуетка Най-добър актьор в драматичен филм заедно с Брадли Купър за ролята си на кънтри изпълнител с алкохолна зависимост в „Роди се звезда“.

Роди се звезда
Снимка: Warner Bros Pictures

В същата категория е номиниран и Уилям Дефо за образа си на Ван Гог в „На прага на вечността“, a имена като Крисчън Бейл (за „Вице“), Виго Мортенсен („Зелена книга“) и Робърт Редфорд („Старецът и оръжието“) ще се състезават в отделна категория – за Най-добър актьор в мюзикъл или комедия.

Лейди Гага има шанс да спечели отличието за Най-добра актриса в драматичен филм за ролята си в „Роди се звезда“. В тази категория тя ще се бори с утвърдени лица като Никол Кидман, Глен Клоуз, Мелиса Маккарти и Розамунд Пайк.

Мери Попинс
Снимка: Disney Enterprises

Сред номинираните актриси за участието си в мюзикъл и комедия са Емили Блънт, която скоро ще видим като Мери Попинс в „Мери Попинс се завръща“. В категорията присъства и най-големият претендент според критиците към момента – Оливия Колман, за ролята си във „Фаворитката“, както и Шарлийз Терон за образа на многодетна майка в „Тъли“.

В телевизионните категории най-много номинации - четири на брой, получи сериалът „Убийството на Джани Версаче“.

76-тите годишни награди „Златен глобус“ ще бъдат връчени точно след месец – на 6 януари, в хотел „Бевърли Хилтън“ в Бевърли Хилс. Водещи на церемонията ще бъдат актьорите Анди Самбърг и Сандра О.

Припомнете си как изглеждаха звездите по червения килим на наградите „Златен глобус“ през 2018 >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти