Говорим си за ...

Успокой се! Не се тревожи... просто бъди себе си!

Успокой се! Не се тревожи... просто бъди себе си!
Снимка: Weheartit

Днес ще споделим с вас един вдъхновяващ текст, който ни даде отговори на всички притеснения в нас.

На всички въпроси, които няма как да зададем на най-добрите си приятели, но заспиваме нощем, мислейки за тях. 

За всяко нещо в живота ни си има време и ние не можем, а и не бива да прескачаме моментите. 

Колкото и да не ни се иска, съдбата ни е отредила какво и кога трябва да се случи, а за нас е важно просто да "работим" с нея, за да го осъществим.  

Не е нужно да следваме чужди стандарти за живот, за щастие, за нормалност дори, за да сме себе си. За да се чувстваме цели, просто трябва да слушаме какво ни казва интуицията.

Нека останем себе си и да вярваме в пътя, който трябва да извървим. 

*****

Не се тревожи за това, че нямаш собствен дом и стабилна работа. Не се подценявай, защото другите са преуспели, а ти си някъде там… една частичка от брънката. В крайна сметка, всички се оказваме точно такива – малки, но важни частици, пратеници с мисия.

Дали твоята мисия е да се суетиш години наред в изграждането на перфектния дом? Или да станеш най-добрият адвокат? Успокой се. Има кой да строи къщи, защото това желае сърцето му. Има кой да чисти, продава и какво ли още не. Но няма кой да изживее твоя живот. Кой да изпълни твоите мечти такива, каквито ги виждаш в съзнанието си.

Снимка: Weheartit

Няма. Запомни го! И след нас ще има кариеристи и хора жадни за власт и влияние, но не и някой като нас. Ние сме единствени и уникални. И ако днес отново скриваш мечтата си да напуснеш работа и създадеш свой собствен бизнес, след няколко години ще си мъртвец. От ония, с мъртвите души и изхабените тела. Ако изпълняваш хорската повеля, не и своята – ще съжаляваш.

Имаш само този живот, тук и сега. Имаш това сърце, тия помисли и идеи. Направи ги. Излез от обществения коловоз и си позволи да бъдеш себе си – див, буен, неразбран, осмян, изолиран, но себе си. Другите няма да те разберат. Но не търси тяхното одобрение. Те нямат твоето сърце и в техните вени не текат твоите емоции, за да те разберат.

Снимка: Weheartit

Ти си ти.

Единствен, уникален и неповторим. И днес живееш магията живот. Само тук и сега. Позволи си да спукаш балона от нечии планове за теб. Нима сме затворници в клетки от предразсъдъци и чужди вярвания?! Аз вярвам в себе си. Вярвам в сърцето и мечтите си. Вярвам, че Бог ме създаде добра и част от моята мисия е да бъда такава. Дори и когато боли. Вярвам и знам, че най-ценното, което притежавам, е в сърцето ми. Друго нямам.

Снимка: Weheartit

Материалните „щастия” ще си отидат, но онова, скритото в сърцето ми, не. Винаги и навсякъде нося само себе си – знанията, спомените, уменията, болките и радостите си. Още ли искаш да следваш пътя на другите? Още ли искаш да криеш мечтите си в стария дрешник на тавана? Трудно ми е, няма да те лъжа, но поне знам, че съм себе си.

Аз – с моите слабости и грешки, мечти и вярвания. Човек в цялата си прелест. Без капка силиконови одежди и копи-пейст мечти. Не следвам стадото, защото не искам. Искам само да бъда себе си. И съм. Бъди и ти!

*******

Снимка: Weheartit

Свързани статии

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Коментари (1)
 

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.