Баща ми - моят герой, моята крепост!

баща дъщеря обич
Снимка: Istock

Вяра Иванова

Той те държеше, докато ти правеше първите си стъпки, но няма как да помниш. Той се напи безпаметно, когато се роди и с чичо ти обикаляха кръчмите три дни, но това и двамата не го помните. Това, което помниш обаче е, че той винаги е бил, беше и е там за теб - защото така правят татковците и това е тяхната същност.

Помниш как играехте заедно на килима в хола, как той озвучаваше всичките ти плюшени играчки с най-забавните гласове и как ти четеше една и съща приказка по 3 пъти един след друг, докато не ти омръзне и не заспиш.

баща дъщеря
Снимка: Istock

Бащите са рядко явление, те не са като сестрите, не са като майките, не приличат на нищо друго, до което се докосваме през живота си. Те може да не ни прегръщат като мама и да не се чуваме с тях по 6 пъти на ден, но обичта им се усеща по-силно от всяка друга положителна енергия около нас.

Те са нашите силни и често мълчаливи герои, които няма да сдържат сълзите си на сватбения ни ден, но през останалото време няма да пропуснат шанса да ни се подиграят за това и онова. Защото татковците имат онова уникално чувство за хумор, което винаги ни развеселява.

баща и дъщеря
Снимка: iStock

Какво всъщност е бащата? Той е една странна смесица от супермен, клоун, такси, мъдър съветник и шегаджия, който няма да пропусне да спомене, че онази пъпка на носа ти не се вижда… от самолет.

Време е да благодарим на нашите татковци, независимо дали са близо или далеч, дали са сред нас или вече не са. Те са винаги в сърцата ни, както и ние в техните, дори и да не сме си го казвали никога - това е нашата малка тайна. Татко е завинаги нашият герой, а ние сме завинаги неговата принцеса!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти