Говорим си за ...

Аз съм жена, а не съдомиялна

Цял живот чистене и за какво?!

Аз съм жена, а не съдомиялна
Снимка: Pinterest / Elle - Алеко Осенски

Добре, всички знаем, че жените са мултифункционални същества. Случвало ли ви се е да слагате фиде в супата с едната ръка, с другата да държите детето си, за да не направи задно салто на плочките, с единия крак да чистите с прахосмукачка, с другия да миете съдове, а с третото око да наблюдавате пилето, което се пече във фурната.

Не ме разбирайте погрешно, не се оплаквам… Добре де, може би се оплаквам мъничко, но нека пръв хвърли камъка онзи, който обожава да чисти и го прави с песен на уста.

Знаете ли какво мразя най-много в този живот - да мия чинии! Кой каза, че жените са свързани вечно с мивката и онзи уникален препарат за съдове, който мие 134 чинии с една капка и едновременно прави ръцете ви по-меки, гладки, млади и силни като на супергерой.

Миенето на съдове е истински ритуал в някои домакинства. И под ритуал имайте предвид следната картинка - мъжът седи на масата и си допива ракийката, децата дивеят наоколо, а майката събира прилежно софрата, трупа съдовете в мивката и след това прекарва 30 минути от живота си с ръце, потопени в хладка вода, пяна и порцелан.

Проучвания показват, че средно през живота си прекарваме по 8 години във вършене на домакински задължения. 8 години, дами и господа. За тези 8 години можеш да обиколиш света (няколко пъти), да пратиш детето си в първи клас, да се омъжиш, да се разведеш и пак да се омъжиш, да спиш, да четеш… Можеш да направиш всичко, но ти ги прекарваш наведена над мивката.

Е, факт е, че няма как да минем без миене на чинии в този живот. Поне докато не изобретят робот, който да го прави вместо нас, но поне може да открием човек, който от време на време с удоволствие ще ни помага с чистенето и ще зарежда съдомиялната вместо нас.

Защото едва ли след години, когато се обърнем назад, ще си спомняме с романтика и умиление за вечерта, в която измихме до блясък онази тенджера. Но със сигурност ще ни стопли фактът, че е имало с кой да делим всички онези досадни домакински задължения.

На челото ни не пише съдомиялна или слугиня и всяка жена трябва да го разбере. Чиниите за миене са много и препарати дебнат отвсякъде, но животът е твърде кратък, за всичко това.

Прочетете още:

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Интуицията е майка на щастието

Всички жени са откачалки!

Свързани статии

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Коментари (11)
 

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.