Стъпчете стреса II

Стъпчете стреса II
Снимка: Thinkstock

В "Стъпчете стреса  I" ви разкрихме няколко техники как да победим стреса максимално ефективно. Ето още няколко съвета за преодоляване на напрежението и отпускането на тялото и духа:

Спортувайте. Стресът предизвиква отделянето на два хормона: кортизол и адреналин. Те повишават кръвното ни налягане и увеличават кръвната захар. За да освободите напрежението и да позволите на тялото си да достигне равновесен химичен баланс, спортувайте по-често или ако изобщо не го правите – започнете.

Започнете от утре, не от понеделник, не от първо число на месеца, а от днес. Физическото натоварване освобождава ендорфините и довежда духа и тялото до хармонична взаимовръзка.

Поддържайте положително отношение към всичко, което ви заобикаля. Когато се чувствате претоварени, отделете няколко минутки и настройте съзнанието си позитивно. Помислете за всички неща, които ви заобикалят и ви карат да се чувствате щастливи. Тази кратка почивка ще ви разсее и ще ви накара да се усмихнете отново.

Намерете начин да изразявате себе си по всякакъв начин. Доказано е, че процесът на социализация сподпомага за отделянето на окситоцин, хормонът, който помага в борбата със стреса. Чувствайте се свободни да разговаряте с близките си за нещата, които ви безпокоят. Ако проблемите ви са по-задълбочени, не се притеснявайте да потърсите специализирана помощ при лекар. Той ще ви изслуша и ще ви помогне по максимално най-ефективния възможен начин.

Отпочивайте. Добавете задължението си "почивка" в календара със задачите за деня. Резервирайте минимум 30 минути от деня си за разходки, приятни разговори, йога, четене, кино, театър. След тези приятни и ползотворни дейности работата ви ще бъде двойно по-лека и по-ефективна.

Наспивайте се вечер.  Здравият сън е есенцията на борбата със стреса. Спете поне седем часа нощем.  Вземете дълга вана с ухаещи перли и след това втрийте ароматни масла в кожата си. Заспете с положителна мисъл за утрешния ден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти