Скъпа, не ги прави тези работи!

Скъпа, не ги прави тези работи!
Снимка: Thinkstock

Зрялата възраст е времето, когато трябва да бъдем на върха на житейската спирала - имаме опит, увереност и поне 2-3 резервни плана за справяне с всякакви ситуации.

Въпреки това, нерядко се случва да изпадаме в неловки положения, сякаш сме малки деца без опит.

Какви са нещата, които ние не "би трябвало" да правим като уравновесени и зрели хора?

Възрастните не губят ценното си време в мисли за миналото. Безсмислено е да се връщаме към минали събития, над които нямаме власт. Усетите ли, че се вторачвате отново и отново в миналото, просто махнете с ръка и насочете мислите си в прекрасното бъдеще, което ви очаква.

Емоционално зрелите хора не се самосъжаляват и приемат спокойно провалите си. Често съдбата ни предлага изненади, проваляйки предварителните ни планове, но...стоп, това невинаги е лош знак. Спомнете си, че вече ви се е случвало да си мислите, че сте най-големите неудачници в дадена ситуация, но по-късно сте осъзнавали, че провалът всъщност е основата на бъдещ успех.

Възрастните не завиждат и не съдят познатите си. Завистта е отровно чувство, което влияе зле на психиката и душевното състояние. Ето защо, зрелите хора не потъват в капана на завистта, а вместо това градят своите собствени планове.

Да осъждат познати и не дотам познати хора е „качество”, характерно за лабилните индивиди, които хранят своето его въз основа на грешките на останалите. Зрелите хора знаят, че няма безгрешни и е излишно да губим времето си в обсъждане на недостатъците на другите.

Снимка: Thinkstock

Емоционално стабилните индивиди не очакват да са повсеместни любимци. Факт е, че не всички ни харесват, а и не е нужно. Бъдете благодарни на тези, които ви харесват, а с останалите просто не се занимавайте – излишно е да хабите сили и нерви в стремежа си да се харесвате на всички. Насочете енергията си в друга посока.

Възрастните не допускат една и съща грешка постоянно, а се учат от миналите си провали. Взимайте си поука и бъдете разумни.

Снимка: Thinkstock

Стабилно емоционалните възрастни знаят как да прекарват добре свободното си време, независимо дали са с голяма компания, или сами. На ресторант или клуб, на шопинг или кино, на гости при роднини или приятели, или сами у дома – зрелите хора умеят да се забавляват и често са си самодостатъчни за една перфектна вечер.

А вие познахте ли себе си?

Снимка: Thinkstock

Прочетете още:

Скъпа, ти си ужасна!

Скъпа, как си?

Ям, моля се и обичам мъжките погледи

Бягай от тоя пикльо, скъпа!

Сбогом на мигрената... с писмо?!

Защото вярвам в любовта

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти