Рами Малек със зъл план, Коледите на Кейти Пери и Тейлър Суифт, гардеробът на Брук Шийлдс и още (Плейлистът на Edna #47)

Рами Малек
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Необикновена Коледа

И Дядо Коледа има нужда да се наслади на празниците и добре че е Кейти Пери, за да помисли за него. Песента “Cozy Little Christmas” излезе ексклузивно в музикалната платформа на Amazon още миналата година, но сега получи и клип, подсладен с типичното чувство за хумор на изпълнителката. Освен със слънчевите (и на места горещи) кадри, Кейти ни стопля и с текста, който ни припомня за истински важните неща по Коледа.
 

Коледа от детството

Оставаме на празнична вълна с още една нова песен от изминалата седмица, която ни кара да отворим албумите и шкафчето с видеокасети. Тейлър Суифт ни връща назад във времето с “Christmas Tree Farm”, в чието видео ни позволява да я видим като малка с кадри от семейния архив от началото на 90-те. Тъкмо навреме, за да ни напомни, че когато ни стане студено, винаги можем да погледнем света през детските очи, с които някога сме попивали спомени.

Нова стъпка

Момчетата от Funky Miracle правят нова крачка към своето звучене с предстоящия си краткосвирещ албум “Edge of Time”, който излиза след броени дни. Сред общо шестте парчета в него е „Докога“ – освен леко и свежо звучене, първият сингъл от колекцията получи и черно-бял клип, в който на преден план отново е музиката на групата.

КИНО

Няма време за умиране

„Смъртта може да почака“, както и оттеглянето на Даниел Крейг от образа на Агент 007. За пети пореден път британецът влиза в образа на Джеймс Бонд, който се наслаждава на почивка в Ямайка, но отново трябва да се върне към призванието си заради стария си приятел от ЦРУ Феликс Лайтър. Този път Бонд ще трябва да спаси учен, отвлечен от мистериозен злодей, зад чиято маска ще видим тазгодишния носител на „Оскар“ Рами Малек, а дамският отбор се увеличава с още един член – актрисата Ана де Армас като Палома.

Комиксово дежа вю

2019 година беше силна за Скарлет Йохансон, която през този сезон вероятно ще е претендент за награди с „Брачна история“ и „Джоджо Заека“, а след „Отмъстителите: Краят“, през 2020 г. актрисата се завръща със самостоятелен филм за своята Marvel героиня. „Черната вдовица“ обръща поглед към миналото на Наташа Романов и ни среща със сестрите ѝ – Йелена Белова (Флорънс Пю) и Мелина Востоков (Рейчъл Вайз), както и Червения пазител, определян като руския Капитан Америка. Какво точно ще вършат тримата, очакваме да разберем през май догодина.

Затегнете коланите

Първият трейлър на дългоочакваната следваща част на „Жената чудо“ е вече тук, за да ни покаже от какво ще трябва да спаси света Даяна Принс този път. След мрака на Първата световна война продължението „Жената чудо: 1984“ ни отвежда в края на миналия век, когато стремежът към американската мечта става все по-алчен, а амазонката ще трябва да се справи с не един, а двама антагонисти: Кристен Уиг като учен злодеи и Педро Паскал в ролята на бизнесмена Макс Лорд. Супергероинята обаче не е сама – Крис Пайн се завръща като Стив Тревър, когото смятахме за загинал.

ОЩЕ

Модни хроники

След Шер пред камерата на Vogue сяда още една уважавана в Холивуд дама, за да разкаже от първо лице историите зад някои от своите най-запомнящи се визии. 12 стилни момента от живота си обсъжда Брук Шийлдс, разхождайки ни през времето от 1978 г., преди още да навърши 13 г., до днешни дни, когато вече е на 54, за да ни напомни, че възрастта се променя, но не и класата.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти