Честваме световния ден на кафето с най-известния бариста в България!

В първия ден на месец октомври, които e и световният ден на кафето, любимата сутрешна напитка на милиони поднася не кой да е, а най-атрактивният бариста в България Владимир Стоев, който стана популярен с образите на Левски и Ботев върху чашите с ароматно капучино.

Изкуството, с което Влади (28 г.) се  занимава от четири години се нарича лате-арт. То превръща една обикновена напитка, с която сме свикнали толкова много, в нещо уникално.

Харизматичният бариста черпи вдъхновение от всичко около него, и го пресъздава с няколко ловки движения в чашата с магичния ободряващ еликсир.

От имена на хора, до празници, любовни послания и закачливи усмивки за един по-позитивен ден, българският Дейвид Бекам на кафетата развива това изкуство до такава степен, че самият той създава единствени по рода си произведения.

За лате-арт майстора кафето сплотява хората, то е символ на споделеното щастие, а в неговото ежедневие е и „причината да бъдеш усмивката в живота на някой напълно непознат”.

Влади се сеща за един от най-емоционалните си дни в професията си, когато трябва да пресъздаде такова визуално изкуство на хора със затруднено зрение.

Въпреки че получава апетитни предложения от Дубай, Италия, Англия и САЩ, Влади предпочита да остане в България, където вижда, че все повече хора проявяват интерес към това „изкувство за пиене”, както го нарича той.

Нещо повече, той е мотивиран да популяризира още повече своята страст, за да не се чудят околните що за екзотично животно е това „бариста”.

В деня на кафето, когато по света ще се изпият средно 1.6 милиярда чаши от черната гореща напитка, Влади съветва да пиете кафето си рано сутрин с любим човек за гарантирано добър вкус, а защо пък и да не спретнете едно лате арт събитие в кухнята си...

Вижте произведенията в чаша на Влади ТУК.

––––>>> Към галерията със снимки на някои от сътворенията на най-известният бариста в България heart

Автор: Радост Господинова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти