Каква е голямата изненада на Худуранфуши

Биляна Траянова

Как да изберем нашия остров на Малдивите?

Все пак говорим за 1192 острова в териториите на Малдивите! Превърнатите в курорти са около 200. Ако не знаеш как да избереш своя остров, може да си развалиш лелеяната почивка. Имаме голям късмет и този път като попадаме там, където ще получим всичко, което харесваме.

Първият остров, който сме избрали от стотиците малдивски острови-курорти, е Худуранфуши. Името е сложно за запомняне и затова кръщаваме острова как ли не.  Но, Худуранфуши е име, което трябва да се запомни.

Ето как започва всичко на Малдивите:

На пристанището в Мале ви очакват лодки и хидроплани. В зависимост от това колко далеч от основния остров на архипелага е вашето романтично местенце - ще се превозите с различно средство. Ако става въпрос за 20-30 - минути път, бързите лодки са чудесен транспорт, екипажите са добре обучени и са предвидени всички удобства,  включително и найлонови, прозрачни щори, които да ви предпазят от пръските на вълните…

Лодките често се движат доста бързо! Малдивите посрещат с голяма доза адреналин, въпреки че всички очакват да намерят тук нирвана. Ако избраният от вас остров е на повече от 40 минути - ще се наложи да се качите на хидроплан! На Малдивите това е съвсем обичаен транспорт, във всяка минута в небето над атолите могат да се видят прелитащите криле на бързолетите, които излитат и кацат във водите на океана… Наистина - адреналин на макс!

Худуранфуши е нашата дестинация днес. Посрещат ни и ни настаняват на лодката. Колкото и да сме изморени от пътуването до Малдиви, нямаме никакво намерение да се отпускаме. Поемаме предизвикателството с всички сетива.

Какво ли ни очаква? Ще отговори ли Худуранфуши на представите ни за Малдивски рай?

Снимка: netinfo

Резервирали сме къщичка с градина в централната част на острова. Доста се двоумихме дали да наемем вила във водата, но се оказа, че когато си с деца, не можеш да отсядаш в романтичните вили. Те са за младоженци, влюбени двойки и хора, които искат да се насладят на пълна тишина и спокойствие. Условия, на които ние не отговаряме в този състав.

С градинската ни къща ще бъдем в центъра на всички събитията, с всички плюсове и минуси – шумни китайски компании, ставащи в 5 сутрин, за да посрещнат изгрева, глъчка от басейна и кареоке на бара. Но пък и само на крачка от игрището за футбол, тенис корта и всички ресторанти и барове, спа центъра и кея, на който задължително трябва да отидем вечерта в 9. Там ще хранят акулите! Акули? В какъв смисъл?

Снимка: netinfo

Във водите наоколо плуват безброй рифови акули. Какъв е първият въпрос на туристите тук? Не са ли опасни акулите? Персоналът обича да се шегува с отговори като: „Нашите акули са вегетарианци!“ или „Ние ги гощаваме добре, затова няма да ви закачат, плувайте смело!“

Явно почивката на Малдивите съвсем не е така пресказуема, както си мислим…

Снимка: netinfo

Насладата, която изпълва всяка клетка, още с първите стъпки на босите ти крака в пясъка, е несравнима! Ходили сме по много пясъци – с цвят на злато, на ръжда, на пепел… но тези, бели пясъци, галещи като добре смляно брашно са съвсем различни. Те наистина галят… Островът общува с теб… Оглаждаме се… Наоколо има само бели пясъци… а в тях са се настанили тропически дървета… цяло чудо как са се приспособили към този свят… Сред буйната растителност са сгушени малки къщички с веранди. Движим се съвсем безшумно – стъпките ни потъват в мекия пясък.

Снимка: netinfo

В превод от местния език, Худуранфуши означава Островът на Бялото Злато. Тук тропиците са изсипали благодат от процъфтяваща растителност и девствени води. Благословени сме със спокойно уединение в сърцето на океана! Звучи едновременно мистично и страховито… Някъде сред океана… А в същото време си изпълнен с непозната възбуда от срещата с приключението да си на малък остров сред безкрайната водна шир…

Снимка: netinfo

Худуранфуши е цели 83 акра тропически плаж. Дизайнери са превърнали острова в един от най-добрите курорти на Малдивите.

Разположен е в Северния Атол, само на 19 км от международното летище на Мале. Моторните лодки покриват това разстояние само за 30 минути. Една от причините, поради които избираме Худуранфуши е близостта му да главния остров Мале и местните забележителности. Но оставяме разходката до Мале за последния ни ден, преди полета обратно към дома.

Снимка: netinfo

Каква е голямата изненада на Худуранфуши?

Обещаваме да ви разкажем в следващите епизоди, всяка неделя, от 13 ч. по Диема.

Повторения на „Най-доброто от „Без багаж“, можете да гледате всеки делничен ден от 18 ч. по Диема.

В официалния канал на "Без багаж" във Vbox7.com можете да гледате всички епизоди на предаването. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти