Най-лесният и простъчък трик за щастие: колекционирай прекрасните моменти от 2019-а в буркан

ж
Снимка: Thinkstock

Началото на всяка година обикновено е време и за равносметка, и за поставяне на нови цели за следващите дванадесет месеца.

Повечето от нас обаче даваме сами на себе си обещания, които така и не изпълняваме – от спирането на цигарите, през по-здравословно хранене, до по-малко ядосване за дребните проблеми.

Обикновено неспазването на тези цели води негативни емоции и загуба на вяра в собствените ни възможности.

Има една прекрасна практика, която би донесла много усмивки, добро настроение и чувство за ползотворна година, съветва Йоана Миланова от DarikNews.bg.

Реализацията на идеята е съвсем проста – вземете празен буркан, а до него поставете листчета или малък тефтер. Всеки пък, когато ви се случи нещо, което ви е накарало да се усмихнете и да се чувствате добре, записвайте момента на бележка, а после я пуснете в буркана. Старайте се всяка седмица да записвате поне едно хубаво нещо, което ви се е случило.

Това може да бъде нещо дребно – усмивка от непознат на улицата, подарено без повод цвете, красив маникюр, вкусна храна, случайна среща с приятел и др. В края на декември отворете буркана и прочетете всички листчета. Така ще видите нагледно каква прекрасна и забележителна година сте имали.

ж
Снимка: Thinkstock

Колекционирането на моменти има много положителни ефекти – измества акцента от това, което не сме направили, на хубавите неща, които са ни се случили.

Освен това е идеалното помощно средство за справяне със следпразничната депресия, която обикновено връхлита в първите дни след новата година, когато се връщаме на работа след почивните дни.

ж
Снимка: Thinkstock

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти