Мъжете или жените са по-добрата компания

Мъжете или жените са по-добрата компания
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Забелязвате ли как обаятелните хора около вас са тези, които имат широка обща култура или пък специализирани познания в някоя област?

Тези хора по магнетичен начин успяват да привлекат вниманието на другите и да ги заредят с положителна енергия. Общуването с тях е наистина вдъхновяващо. Наистина очарователни личности! Чак да им завидиш. Всички искаме да сме такива.

Има обаче едни други хора с широка обща култура или специализирани познания, които странно защо, но не влизат в категорията "обаятелни", може  би защото са изключението, което потвърждава правилото - вманиачените футболни фенове. Досадни, нервни, избухливи, невъзпитани и нахални. Такива са те.

Нека се разберем, че в тази категория не влизат средностатистическите запалянковци, каквито са повечето футболни фенове, а тези, за които друг живот и по-велико нещо от футбола няма. Всички познавате такива хора.

Общата им култура се олицетворява от богатия им речник по отношение на псувните, които понякога дори сами измислят, а специализираните им познания - с буквалното и точно възпроизвеждане на подробна статистика относно футболните първенства.

Такива фенове наричат себе си истински, без да си дават сметка, че нищо истинско няма в света, който са създали в своите зелени като футболен терен глави.

Не обичам компанията на такива хора. Особено избягвам да гледам мач с тях. Ако трябва да избирам с кого да гледам дузпи от финал на Шампионска лига, пред вманиачените фенове бих избрал ужасът на повечето мъже - нежна женска компания, в която разговорите за футбол се изчерпват с обсъждането на последната модна линия на Дейвид Бекъм, колко е готин самият Дейвид Бекъм и колко е ужасна съпругата на Дейвид Бекъм.

Всъщност мъжете най- сетне трябва да разбертат, че гледането на футболен мач в компания със засилено женско присъствие е доста по-обогатяващo като преживяване и в никой случай не е досадно. Лошото е, че малко хора са дали шанс на нежните половинки до тях да бъдат съпричастни към емоцията от футбола, защото предубедено считат, че жената в такива моменти едиствено пречи и прави неадкватни коментари.

Понякога тези опасения се оправдават напълно, но давайки шанс на половинките си да бъдат активна част от футболната компания, някои мъже са научили много повече неща за женската психология. Къде, ако не от разговор между жени по време на футболна среща някой фен ще разбере, че колкото е по-компетентен в сферата на футбола, толкова е по-безинтересен на дамите около него?

Ще осъзнае ли сам, без да се вслушва в "безпредметните" им коментари, че за нежния пол мъжете са най-сексапилни, когато играят футбол и най-малко сексапилни, когато го гледат и псуват пред екрана? Едва ли.

А ако човекът е от по-проницателните слушатели, ще разбере индиректно от същите дами, че причината женският футбол да не успява да се развие толкова е защото все по-рядко могат да се намерят единадесет жени, които да се съгласят да излязат пред публика, облечени по един и същ начин.

Изборът на компания за футболни срещи е индивидуален, но все пак нека момчетата не забравят, че след студената бира по време на мача винаги търсят топлите женски ласки, т.е. включването на момичета във футболните страсти е и въпрос на стратегическо и придвидливо планиране

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти