Какви са признаците, че скоро ще откриете любовта?

Какви са признаците, че скоро ще откриете любовта?
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Как така има хора, които срещат "правилния човек" и наистина създават трайна връзка, докато други непрекъснато пропадат в краткосрочни влюбвания и се карат с партньора си като котка и куче, докато не правят любов (и то ако въобще правят любов)?

Има много теории по въпроса как да привлечем "подходящия мъж/ подходящата жена"? На базата на личния си опит, работата с клиенти и тъй като съм мислила по въпроса с години, смятам, че има 7 характеристики, които правят някои хора „по-добри кандидати" за истинската любов. Често, до третата или четвъртата сесия от консултирането, аз обикновено знам с 90% сигурност кой бързо ще намери любовта и кой има да се учи по-дълго време.

Хората, които са на път да привлекат любовта в живота си всеки момент, притежават следните умствени и душевни нагласи:

1. Те са стигнали дотам, че очакват любовта да им се случи, без да се тревожат за това дали, как и кога ще стане. За разлика от тях, повечето необвързани хора непрекъснато размишляват за това какво не искат от една бъдеща връзка и събират статистика след статистика и довод след довод колко е трудно, невъзможно и непостижимо да срещнеш любовта. Обратното, онези, които със сигурност ще срещнат правилния човек, всеки ден си мислят, че това е напълно възможно.

Те непрекъснато събират данни от обкръжението си, че това скоро ще стане и продължават с оптимизъм напред. (Например: приятелката ми се омъжи, значи това е възможно и за мен. Или: моят съсед има чудесна жена и семейство, значи и за мен е възможно да срещна някоя прекрасна жена!)

2. Те вече са влюбени. Те са готови за любящо партньорство, защото вече обичат човека, с когото са непрекъснато - себе си.

3. Те са сравнително доволни от живота, който вече имат. Създали са си вътрешен образ или картина за това колко хубаво ще се чувстват, когато срещнат правилния човек - а не за това как ще изглежда обектът на любовта им или какво ще работи.

Те се концентрират върху това какво ще усещат, когато са около този човек - и всъщност вече са създали това чувство в живота с грижите и вниманието, което оказват на самите себе си.

4. Те не се страхуват от влюбването. Чувстват се достатъчно силни, за да са свободни от страх при каквито и да е обстоятелства. Те могат да кажат, да почувстват, да доказват и да показват, че обичат - на публични места, пред всеки, на всяко място и по всяко време.

5. Те имат реалистични вярвания и очаквания по отношение на любовта и интимните връзки. Не следват само "хубавите чувства". Те знаят, че да обичаш човешко същество, означава да го обичаш въпреки "не толкова хубавите" му качества, а не само заради добрите му страни.

Те са готови да положат усилие, за да договорят ролите и отговорностите във връзката в един свят, в който човек става сутрин и ходи на работа, за да си плаща сметките. Тези хора обаче знаят и кога да си тръгнат от дадена връзка, когато тя е напълно зациклила и източва енергията им.

6. Те не прекаляват с премислянето и анализирането, така че да се докарат до състояние на страх и непрекъснато отлагане. Нито пък просто си седят на дивана пред телевизора, като чакат любовта да се появи, с куфарите си и всичко, на прага им.

Те излизат навън в света и опитват с нови хора, с нови идеи и нови преживявания. И ако тези неща им допаднат, те "прегръщат" тези нови хора, идеи и преживявания и ги правят част от начина си на живот. Това ги обогатява и ги прави по-привлекателни за представители на противоположния пол, които също живеят богат и пълноценен живот.

7. Те поемат рискове и все пак имат горе-долу разумна преценка за това, което е извън техния контрол. Вярват, че зад кулисите работи някаква сила, нещо извън техния личен контрол, нещо като Бог, висш разум, съдба, предназначение или сляп шанс, който просто нарежда събитията така, че всичко да си отиде на мястото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти