Лъжем, че сме болни

Няма сила, която да ме изкара от леглото
Снимка: Thinkstock

Европейско проучване, цитирано от британския сайт "Dailymail.co.uk", разкрива, че един на всеки 10 души редовно си намира лъжливи оправдания, за да не отиде на работа.

В анкетата са участвали над 10 хиляди представители и на двата пола, като 39% от тях се оправдават с фалшив махмурлук от предната вечер, за да пропуснат ходенето до офиса на следващия ден, а над 44% се измъкват от ситуацията с изфабрикувана настинка.

25% от интервюираните са отговорили, че биха пропуснали работния ден, за да бъдат със своя партньор, други 15% коментират, че им трябва почивен ден, защото са на друго интервю за работа, а 30% - просто искат да си починат от професионалните ангажименти.

Мъжете пък са тези, които два пъти по-често си намират поводи, за да не ходят на работа, показват социологическите данни.

Повечето от запитаните доброволци допълват, че не влизат в социалните мрежи и чатове, за да не бъдат разконспирирани от техни колеги, че всъщност ни най-малко не боледуват, а се отдават на блажена почивка у дома.

В заключение обаче експертите споделят, че тази практика с "бягането от работа" е все по-рядко прилагана, защото болшинството от хората се страхуват да не бъдат уволнени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти