Любимото клише на мъжете

Готови на старта
Снимка: Getty/Guliver

Кой ли не е "вземал от хапчетата" за смях, представляващи групата от всички онези безброй клипове в интернет, в които камерите показват отчаяните опити на редица жени да паркират возилата си по най-нелогичния начин.

Но нека сега логично да проследим и най-новите изследвания, доказващи за кой ли път статуквото, че нежният пол е по-несъобразителен в паркирането. Може би егото на доста мъже триумфира в този момент, но да не се ядосваме за глупости, а да се обърнем към статистиката, която категорично показва, че дамите два пъти по-често се провалят на шофьорските изпити заради лошото паркиране и неправилното маневриране на обратния завой, се казва в британско проучване.

Според данните само за миналата година над 40 хил. жителки от Острова не са взели книжка от раз, точно защото не са се справили със задното паркиране, докато при мъжете, неиздържали изпита по същия показател, цифрата спада до малко под 19 хиляди.

Най-трудните и спъващи ситуации се случват заради недоглеждане при преминаване през кръстовища, като по този параграф двата пола имат почти равни показатели на неуспеваемост.

Анкетата показва също, че дамите се затрудняват повече при смяната на скоростите, а болшинството от мъжкото съсловие редовно бива късано, тъй като постоянно превишава допустимата скорост или забравя да подаде светлинен сигнал.

За да подплатят гореспоменатите твърдения, експерти от германския град Бохум помолили 65 доброволци да паркират една и съща кола. Оказало се, обаче, че на жените им отнема с 20 секунди повече време, докато позиционират автомобила както трябва. Като основна причина за това повечето представителки на нежния пол посочвали своя бюст, който им пречел да се оглеждат свободно назад, паркирайки, а при друга немалка част от тях се наблюдавала силна неувереност при извършване на маневрите.

Близо 1.5 млн. британци се явяват на шофьорски изпит в период от 12 месеца, като средно дамите се нуждаят от 52 учебни часа шофиране, за да го преминат, а при мъжете 36 часа са достатъчни, за да вземат заветната книжка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти