Лицата на Edna жена

Лицата на Edna жена
Снимка: Thinkstock

Представям ви Красимира Величкова. Тя е Edna от нас, на 34, майка на шестгодишен син.
От повече от десет години работи в граждански организации. През последните 4 години ежедневието ѝ е посветено на благотворителността. През свободното си време пътува, чете и се среща с приятели.

Реших да я поканя в "Лицата на Edna жена", защото съм убедена, че е призвание на Edna жена да инициира, подкрепя и живее с каузи от всякакъв характер.

Всички каузи, за които работи, й дават много повече, отколкото получават от нея. "За тях това е помощ, а за мен – смисъл.", каза ми тя...

ГРАФИКЪТ НА МОИТЕ "ВЧЕРА"

До 18 години...
Графикът ми до 18-тата ми година беше спокоен и дори бих казала безгрижен. Търсех смисъла на живота през приятелства и книги. Светът тогава се оглеждаше в лицето на близките ми, средата ми, учителите ми. Те изискваха от мен неща, които постигах без усилие и ми оставаше време и енергия за собствените ми вътрешни преживявания.

До 25...
Малко по-късно, вече като студентка във Философския факултет в специалност "Културология", се влюбвах и прощавах с интереса си към различни исторически периоди и философски концепции, когато започнах работя като доброволец в гражданска организация.

Тогава за пръв път усетих свободата да работиш за идеи, и то в среда, която дава въможности за професионално развитие. Вдъхновението да работиш в екип сред съмишленици за мен е сред най-сериозните мотиви да остана в гражданския сектор.

До преди 1 година...
Графикът ми преди една година е същият както преди 4, и какъвто е и в момента. През 2008 година започнах работа в Българския дарителски форум. Мисията на организацията ни е да създаваме по-добра среда за дарителството у нас.

Това означава много неща – по-добро законодателство за дарители; мотивиране на дарителите да работят заедно и даряват повече; създаване на разбиране у хората, че всеки може да бъде полезен за дадена кауза, която променя обществото ни; работа с медиите, за да разказват те добрите истории; подкрепа на граждански организации, които търсят помощ за своите каузи; а много често и подкрепа на отделни хора, които имат нужда от дарения, най-често за лечение.

Истината е, че нас ни движи обща визия и разбиране за дарителството – ние като общност от хора и граждани сами да реализираме идеите си, да споделяме и решаваме проблемите си.

Така че графикът ми е интензивен и пълен с комуникация с хора от различни сфери – институции, медии, организации, родители, дарители... Често ми се случва, когато споделям с близки хора какво и как вършим, те да не могат да си представят как толкова много неща могат да се правят от екип от 4 души.

В нашата работа обаче, за да се стигне до промяна, е необходимо да се полагат дълго време много усилия, което от своя страна изисква и особена доза търпение. Напоследък сме в период, когато "жънем" плодовете на работа, започната преди 4-5 години (като премахването на ДДС-то на благотворителните есемеси; добрата работа на фонда за лечение на деца, и др.), и това носи някакво удовлетворение. В същото време, усещането, че можеш с усилията си да промениш живота на един човек или организация, носи огромна отговорност и разочарование, ако по една или друга причина не успееш.

ГРАФИКЪТ НА МОЕТО "УТРЕ"
Графикът на моето утре има реални шансове да бъде същият като днешния, но това ми харесва. Най-вдъхновяващото в работата ми са хората, които срещам. Те са хора от различни сфери – от малки или големи организации в София и страната, хора от компании, медии, институции, доброволци... Общото между  тях е това , че имат идеи, вяра и енергия да ги осъществят и така променят малкия свят около себе си.

Във всеки от нас живее малкият мотор на голямата промяна, нали?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти