Време за четене: "Правилата на брака"

Време за четене: "Правилата на брака"
Снимка: Thinkstock

Мит ли са идеалните отношения в забързаното ни ежедневие?

Според повечето хора, в наши дни е много трудно да се създаде сериозна и дълготрайна връзка, а още по-трудно – да се запази. И въпреки семейните терапии, множеството книги за самопомощ и съветите на експертите, броят на разводите и самотните хора расте. 

Съвременният човек има множество отговорности и страда от хроничен стрес. Новите технологии предлагат все повече и по-атрактивни развлечения и човек неусетно става пленник на виртуалната реалност. Живото общуване е затруднено.

Ето защо дори перспективни връзки се разпадат все по-лесно с мисълта, че някой по-добър чака зад ъгъла. Проблемът обаче е, че при всеки следващ партньор нерешените междуличностни проблеми изникват отново. Така неуспешният модел се преповтаря.

Митът за идеалната връзка отдавна е рухнал. Няма перфектни партньори. И въпреки това, едва ли има човек, който не желае връзката му да проработи.

За това обаче е нужна всеотдайност, решимост и известна доза здрав разум. Хората много често разрушават брака си, защото се чувстват безсилни да променят статуквото.

В „Правилата на брака“ Хариет Лърнър – уважаван психотерапевт и семеен консултант, предлага практични съвети за преодоляване на проблемите във връзката и възвръщане на хармонията между партньорите.

Според авторката на този наръчник успешните взаимоотношения могат да се сведат до стотина прости правила. В книгата се засягат не само вечните проблеми като „Той не споделя с мен“ и „Не мога да разбера какво иска тя“, но и наскоро появили се предизвикателства като изневерите във виртуалното пространство. От наръчника ще научите:

  • как да стоплите отношенията и да овладеете негативните емоции
  • как да общувате открито и да обсъждате проблемите, без да засягате другия
  • как да избегнете ненужните спорове
  • как да преодолеете отчуждението
  • кога да поставите граници и да защитите достойнството си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти