Време за четене: "Човекът от остров Луис"

Време за четене: "Човекът от остров Луис"
Снимка: Colibri

От 27 април можем да четем „Човекът от остров Луис” на Питър Мей, стряскащо интелигентен и завладяващ психологически трилър, достойно продължение на „Черната къща”!

„Човекът от остров Луис“  е книга 2 от феноменалната трилогия за остров Луис, увенчана с куп престижни отличия.

Героят от Черната къща, детектив Фин Маклауд, се завръща на родния остров в опит да залепи парченцата от разпиляното си минало и да намери душевен покой. Но вместо това неволно бива въвлечен в разследване на ново убийство. Мумифициран труп на човек, убит по особено жесток начин, е изровен от торфените блата на острова.

Следите отвеждат към Тормод Макдоналд – възрастен фермер с напреднала деменция и баща на бившата любима на Фин, Маршели. Брилянтно заплетената мистерия поема по неведоми пътища и стига до спомена за друга една изживяна любов… с неочакван край.

Описанието на атмосферата на острова е толкова обсебващо и провокативно, колкото и самият сюжет. Ако вече сте прочели „Черната къща”, знаете, че финалните страници на „Човекът от остров Луис” ще ви оставят без дъх.

За автора:

Шотландецът Питър Мей се превърна в истинска сензация - книгите му се продават в милионни тиражи във Великобритания и по света, а трилогията за остров Луис му донесе редица награди за литература в Европа и Америка.

„Черната къща“ – първата част от поредицата, – която излезе най-напред във Франция, е определена от вестник „Юманите“ като „шедьовър“. Тя му спечели няколко отличия, сред които Наградата на френските читателите „Сезам“ за най-добър криминален роман за 2011 година, „Книга на годината“ 2011 на британския сайт за криминална литература и трилъри, както и американската награда „Бари“ за криминален роман на годината за 2013-а година.

„Човекът от остров Луис” спечели голямата награда на читателите на френския ежедневник Le Télégramme и международния приз на фестивала в Коняк, Франция.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти