Ще се завърне ли скоро слънцето: ето какво ще е времето до Великден

До Великден времето остава променливо, с чести пролетни валежи. През периода не се очакват резки застудявания. Средните за страната температури сутрин и вечер няма да падат под нулата, а дневните стойности ще са в широк диапазон, но най-често между 10 и 20 градуса.

В началото на седмицата преди Цветница от югозапад на североизток ще премине обширен средиземноморски циклон. Студеният му фронт, по който се очаква активна гръмотевична активност с риск от градушки, преминава над съседна Гърция. У нас в понеделник са възможни такива, най-вече в южните райони.

В останалата част на страната - напоителни пролетни валежи, особено значителни по количество в Централна България. В сила е жълт код с очаквани количества до 20-25 литъра на квадратен метър за денонощието. Вятърът в понеделник ще бъде с по-осезаеми пориви в Южна България, а температурите в топлата част на денонощието ще са между 8 и 13 градуса.

прогноза времето
Снимка: NOVA

Във вторник и сряда валежите продължават, но ще са по-слаби. В следобедните часове, с по-голяма вероятност в сряда, ще има условия за формиране на купесто-дъждовна облачност с краткотрайни, на моменти интензивни превалявания с гръмотевици в Южна и Източна България. Има риск от дребни градушки.  

Четвъртък е денят от тази седмица, в който преваляванията ще са незначителни и само на изолирани места в страната. Температурите през деня ще достигнат стойности на много места между 15 и 20 градуса. Нахлуването на по-топъл въздух е предпоставка за сутрешни мъгли, най-вече в Югоизточна България и по крайбрежието.

Зодиите с най-голям великденски късмет!

В петък се очаква над Източна Европа да премине слаб студен фронт, с краткотрайни следобедни валежи с гръмотевици. На Цветница засега се очертава топло време, с незначителни превалявания.

Страстната седмица ще започне с топло и слънчево време със следобедни температури в някои райони около 25 градуса. Около Велика сряда се очаква преминаване на пореден студен фронт с краткотрайни валежи, гръмотевична активност и риск от градушки. Ден-два след това дневните температури ще се задържат сравнително по-ниски, но все така пролетни.

С цялата условност на дългосрочните прогнози в дните около Великден ще е топло, но с превалявания. На самия празник се очакват краткотрайни следобедни валежи с гръмотевици и традиционния при студени фронтове риск от градушки.

5 идеи: как да празнуваме Великден по време на коронавиурс

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти