Харисън Форд се бори с нацисти и още (Плейлистът на Edna #24)

Плейлистът на Edna Харисън Форд
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Вижте поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от изминалата седмица, на които си струва и вие да натиснете Play ►

МУЗИКА

Три за щастие

„Обсебен“ е третият сингъл на Михаела Филева за тази година, в която вече слушахме „Опора“ (припомнете си тук) и „По-добра от мен“ (припомнете си тук). Парчето разказва за онези, които не могат да преглътнат собственото си его, а освен Monte Music, по новата песен на изпълнителката работи и румънски екип. Резултатът е с осемдесетарски полъх в звученето и визията на видеото, чийто режисьор е Крис Захариев.

Да приемеш себе си

Мила Роберт продължава с клиповете към актуалния си късосвирещ албум “Gap Sumer”, който излезе през август. Слънчевото му звучене ни топли през хладните дни, а вече гледаме и клипа към сингъла “I Love Me I Love Boys”. Кадрите, режисирани от Жоро Пеев, следват ярката цветова естетика на албума и разказват история за себеприемането. „Много често се чувствам неловка и нелепа, а и на моменти наистина съм, но мисля, че в това няма нищо срамно и грешно“, пише Мила по повода и описва песента като „едно голямо благодаря за това, че продължавам да съществувам, да действам, да се влюбвам, да съм си аз, въпреки че ми е много трудно да бъда уверена“.

Нова причина

Шест години след предишния си албум “Hardwired... to Self-Destruct” Металика обявиха следващата си музикална колекция. “72 Seasons” излиза през април и ще съдържа 12 парчета, които фенове ще могат да чуят и по време на световното турне, което започва през същия месец. Водещ сингъл от 11-ия поред албум на бандата е “Lux Æterna”, който излезе едновременно с видео.

КИНО

Разточителство по холивудски

Вече броим дните до 20 януари, когато у нас излиза новият филм на Деймиън Шазел, режисьор на „Ла Ла Ленд“ и „Камшичен удар“. И ако неговото име не ви е достатъчно, „Вавилон“ събира на едно място Брад Пит, Марго Роби и Тоби Макгуайър в сюжет, който ни пренася в Холивуд през 20-те години, когато алкохолът, амбициите и алчността са в излишък. Филмовата индустрия обаче се променя, а докато упадъкът е напът да бъде изместен от нов морал, няколко герои ще се озоват от върха в подножието на градската кула.

Голямото завръщане

Дългоочакваната пета част на поредицата за Индиана Джоунс излиза през юни 2023 г., но вече можем да видим първи кадри. В дрехите на легендарния археолог влиза Харисън Форд, а според официалната информация от студиото той отново ще се озове в сблъсък с нацисти - този път в края на 60-те години. Освен Мадс Микелсен като главния злодей Волер и Фийби Уолър-Бридж в ролята на Хелена, кръщелница на Инди, в „Индиана Джоунс и часовникът на съдбата“ ще гледаме също Антонио Бандерас.

Световете, в които се затваряме

Режисьорският дебют на Джеси Айзенбърг „Когато приключиш със спасяването на света“ (“When You Finish Saving The World”) изглежда като трогателна история за съзряване и намиране на мост между поколенията. Тийнейджърът Зиги се опитва да открие мястото си в света и свири пред хиляди на живо от стаята си, докато баща му прави интелектуални включвания на вечеря, а майка му Евелин търси нов начин да бъде полезна, обгрижвайки друго момче в ролята си на социален работник. В главните роли влизат Фин Уолфхард и Джулиан Мур, а световната премиера на филма е през януари.

ОЩЕ

Коледа иде

Ако не сте знаели, че Кевин Бейкън може да пее, актьорът ни го показва през настоящия празничен сезон с участието си в специалното коледно издание на „Пазителите на Галактиката“ по Disney+. В него той свири с рок бандата Old 97’s, с която се появи и за общо изпълнение във Вечерното шоу с водещ Джими Фалън. Музикалният опит на Бейкън започва още през 90-те години, когато заедно с братята си основава бандата The Bacon Brothers.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти