Един текст за дните, в които ни е най-тежко...

жена тъжна тъга
Снимка: Thinkstock

Знам, че в момента не се чувстваш добре. Знам, че усещаш тялото си износено, а душата изморена. Знам, че си нервна, че тъгата те връхлита като бурна вълна. Знам, че не си добре, а всичко, което искаш, е да бъдеш добре. Изписано е на лицето ти.

Виждам тъмните кръгове под очите ти и тежестта върху раменете ти. Виждам, че стойката ти е леко приведена, усещам, че усмивката ти е някак счупена, не съвсем искрена. Мога да усетя самотата ти, онова чувство на изгубеност, което те е вцепенило.

Иска ми се да имаше вълшебни хапчета за такива моменти. Някой сироп или отвара, които да карат всяко човешко същество да се чувства добре. Иска ми се да можеше да залепим счупените си души с лепенка. Но не можем. Няма вълшебна отвара, няма бързо лечение за разбити сърца и души.

Но има нещо, което искам да знаеш, има думи, които трябва да чуеш. Защото думите носят достатъчно изцелителна сила в себе си:

Ти заслужаваш щастие. Истинско щастие. От онова щастие, което изпълва сърцето ти с топлина.

Заслужаваш да се чувстваш добре, да знаеш, че светът не е против теб, да не се бориш срещу течението.

Знам, че в момента не ти е до такива приказки. Особено когато си тъжна и си далеч от това да обичаш себе си. Но все пак искам да знаеш какво заслужаваш, защото няма да е все така. Ще бъдещ отново щастлива!

В момента не трябва да забравяш, че си специална. Специална си, дори когато се чувстваш зле и си самотна. Специална си, макар и да си облечена със старата си пижама, да не искаш да виждаш никой и да си затворена вкъщи, гледайки филм, който мислиш, че ще те накара поне да се усмихнеш.

А ти ще се усмихнеш отново, бъди сигурна. Защото си обичана. И не си сама. Никога не си била сама, макар и да си го мислиш понякога.

жена лято
Снимка: Istock

Ти си толкова специална. И един ден наистина ще се почувстваш като такава.

Но до тогава знай, че не е проблем, ако днес просто си останеш вкъщи и не правиш нищо. Или ако го направиш и утре. Няма нищо лошо в това да не си продуктивна от време на време. Окей е, ако не свършиш всичко наведнъж. Защото най-трудната част от живота е тази, в която просто се опитваш да преживееш деня. 

Ето защо не е проблем, ако прекараш следващите няколко дни просто преживявайки. Това трудно време няма да продължи вечно. Това е само период, да, изтощителен период, но е време, което ще премине като всяко друго. Просто не трябва да се отказваш.

двойка лято любов жена
Снимка: Istock

Ето защо те съветвам да си облечеш най-удобните дрехи, да си направиш чаша с любима напитка и да направиш всичко онова, което ще държи главата ти над водата.

Ти заслужаваш щастие и то ще те намери. Просто му трябва малко време.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти