"Цветни приказки" – великолепно илюстрована серия детски книжки

"Цветни приказки" – великолепно илюстрована серия детски книжки
Снимка: netinfo

Детските книги често са великолепно илюстрирани с истории, предназначени да помагат на децата да вярват в себе си. Чрез книгите, децата учат уроците на сърцето. Пленени от илюстрациите и думите, развиват своето въображение.

В серията “Цветни приказки”, авторката Вергиния Генова и илюстраторката Веселка Велинова надхвърлят обичайната литературно илюстративна форма, и създават ръчно рисувани в красив акварелен стил илюстрации. Те въвеждат младите читатели, страница по страница към света на изкуството, където цвета е по-ярък и по-деликатен.

Серията “Цветни приказки” включва десет книжки, от които 2 са вече издадени от издателство "Златното пате" - това са “Бяла приказка” и “Зелена приказка”.

Третата книжка от серията е "Синя приказка" е илюстрована и чака да бъде отпечатана. Има на български, и на английски език. Засега е достъпна онлайн, но предстои да се издаде и на книжен носител.

За да се случи това, вие, читателите, също можете да съдействате тя да достигне до повече деца по света - вижте повече ТУК.

"Синята приказка" е приказка за приятелството. История за един голям, голям кит, плуващ сам в океана и търсещ приятели. Въпреки че притежава огромно и добро сърце, всички морски обитатели се страхуват и бягат от него.

Но един ден всичко се променя…

Синият кит помага на едни малки синигерчета, изпаднали в беда. От тях научава, че всичко е възможно... Че приятелство между един голям кит и малки птички може да съществува.

Авторката Вергиния Генова споделя, че написала книгата, защото иска да научи децата да мечтаят.

Илюстраторката Веселка Велинова се вдъхновява от малката си дъщеря и желанието да ѝ покаже колко красив и цветен е светът. "Всяка страница", казва тя, "е илюстрирана с много любов, за да очарова децата."

Любопитен факт е, че книжката "Синя приказка" може да се изтегли за таблет, мобилен телефон или лаптоп/компютър. За мобилни устройства, можете да я свалите ТУК. За персонални компютри можете да я свалите ТУК.

Всички книжки от серията "Цветни приказки" можете да разгледате ТУК.

Намерете информация и ревюта за най-новите книги на българския пазар в нашата секция "Книги".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти