Българка ще представи Чехия на "Евровизия" 2023

България може и да не участва в "Евровизия" тази година, но от сцената на музикалния конкурс все пак ще се чуе българска реч. Чешката група Vesna, в която участва българката Танита Янкова, ще изпълни песента "My Sister’s Crown", на конкурса "Евровизия" в Ливърпул през май 2023. 

Артистите в групата пеят на четири езика - български, украински, чешки и английски, предаде БТА.

"Концепцията на песента е свързана със славянските традиции. Всички ние идваме от различни държави - три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите момичета са от Русия и Словакия. Това създава изключително силна връзка между нас, защото сме обединени от славянския език", разказват момичетата от групата. 

Групата Vesna е спечелила националната селекция на Чехия с огромна преднина, побеждавайки артист с награда “Оскар”. Групата е сформирана преди шест години и има два издадени албума. В своето творчество те съчетават елементи на модерния поп и традиционния фолклор. 

Чешката група ще вземе участие в първия полуфинал на "Евровизия" (2023), на 9 май. "Евровизия" тази година е на 9, 11 и 13 май в Ливърпул, Великобритания и се очаква да има над 160 милиона зрители.

10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти