Анджелина Джоли в сблъсък с Мишел Пфайфър, Елтън Джон в дует с младото си „Аз“ и шоуто, което открадна вниманието на „Евровизия“ (Плейлистът на Edna #18)

Анджелина Джоли
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Поверително от А. Л.

Между турнетата си с Queen Адам Ламбърт има време работи и по новия си албум “Velvet”. Вторият сингъл от него е песента “New Eyes”, която изпълнителят описва като „любовно писмо към невинността и откриването на нови страсти“. Клипът ни отвежда в задушевната обстановка на седемдесетарски бар, а надписът „Следва продължение“ ни кара да очакваме поредната глава.

Спасени сме

Няма как да съм единствената, на която One Republic са ѝ липсвали. Групата, която дойде у нас през 2015 г. и обеща да се върне пак скоро, издаде последния си албум през 2016 г. и обяви, че през 2019 г. ни очаква нова музикална колекция. Новото им парче “Rescue Me” е заразително и енергично, точно в стила на бандата, и по всичко личи, че ще е част от албума, който трябва да излезе до края на годината.

Как да не ги обикнеш

Премиерата на биографичния „Рокетмен“ (30 май) още не е дошла, но вече заобичахме Елтън Джон и Тарън Еджъртън като дует. Преди да видим актьора на голям екран в обувките на музиканта, двамата вече направиха няколко изпълнения на живо, а сега можем да слушаме и “(I’m Gonna) Love Me Again” – новата песен на Елтън заедно с Тарън, който звучи точно като британеца преди няколко десетилетия.

КИНО

Господарката се завръща

Дългоочакваното продължение на „Господарка на злото“ отскоро си има първи тийзър трейлър, в който отново виждаме Анджелина Джоли с рогата на Злодеида и Ел Фанинг като принцеса Аврора. Техните отношения и закрилата на земите не само ще срещнат изпитания, но и ще бъдат усложнени от кралица Игрит, или Мишел Пфайфър, която се присъединява към поредицата и застава срещу тъмната фея.

Неочаквана среща

Даян Кийтън продължава да очарова с ролите си и на 70. Тук тя е вдовицата Емили, която неочаквано открива любовта в лицето на недодялания Доналд, застрашен да остане на улицата. Причината е застрояването на района, а „Хемпстед“ е вдъхновен от действителната история на британец, който се бори за притежание върху земята, където построява дома си.

Целта оправдава средствата

Тази година обещава да е силна за Рене Зелуегър, която освен че ще гледаме на голям екран като Джуди Гарланд (вижте тук), участва в главна роля и в сериала на Netflix “What/If”. Там тя играе мистериозен и изкусителен гуру, който помага на хората да сбъдват мечтите си, но не и без жертвите им да бъдат в нейна полза. Сценарист на поредицата в 10 епизода е създателят на „Отмъщението“ Майк Кели, който описва сериала като социален трилър, където решението на един човек да преследва амбициите си на всяка цена се отразява на цял един живот.

ОЩЕ

Мадона на три континента

Въпреки че 2019 г. отбеляза третото отсъствие на България от „Евровизия“ след включването през 2005 г. (предишните подобни случаи са през 2014 и 2015 г.), edna добра причина да гледаме финала на конкурса беше Мадона. Въпреки призивите да не участва в шоуто в Тел Авив, певицата остана вярна на себе си, заявявайки: „Никога няма да спра да изпълнявам музика само за да бъда удобна на нечии политически убеждения“. В нейното близо 10-минутно изпълнение се включи и рапърът Quavo, с когото изпълниха музика от предстоящия ѝ албум “Madame X”.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти