Ал Пачино отново оживява с „Кръстникът“; в шеметния гардероб на Кайли Миноуг и още (Плейлистът на Edna #41)

Плейлист
Снимка: Paramount Pictures

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Богиня в мъжки свят

Марина Диамандис, позната повече като Marina and The Diamonds, а вече само Marina, издаде новия си сингъл “Man’s World”. Инди поп парчето ще бъде част от предстоящия пети албум на британската изпълнителка от гръцки произход, а клипът е толкова мечтателен, колкото и звученето на песента. В текста ѝ Марина намеква за моменти от историята, която дискриминация по пол е била налице – затова не е учудващо, че екипът, работил по песента и видеото зад кадър е изцяло дамски.

Розова равносметка

Няколко месеца след предишните си сингли “On My Way” и “Candy Coated” (припомнете си го тук), Рут Колева впечатлява с нов стилен проект. В “All The Guys” тя разглежда себе си през през погледа на общественото мнение, което през последните години се формира на база участието ѝ в риалити формати, но и отстояването на личните си позиции. Режисираното от Жоро Пеев видео вече се завъртя по MTV - САЩ като част от световната селекция нови парчета.

Огън и неон

През август Прея ни зарадва с лятното и невинно „Не сега“ (припомнете си тук), а в новия си сингъл изпълнителката се показва като истинска дива. Както и при предишното си парче, в „Пожар“ тя отново работи по текста с Денис Попстоев, а след Рут пак е време да споменем Жоро Пеев, който режисира и това изкусително видео. Нямаме търпение да видим още от дръзкото амплоа на Прея, в което тя успява да запази добрия вкус!

КИНО

Нещата от живота

След като с главната си роля в “Pieces of a Woman” спечели награда за Най-добра актриса от Фестивала във Венеция, Ванеса Кърби веднага се превърна в претендент и за „Оскар“. В драмата на Netflix, сред чиито продуценти е и Мартин Скорсезе, британската актриса играе жена, раждаща у дома в присъствие на акушерка, към която впоследствие са повдигнати криминални обвинения. Историята проследява героинята на Кърби - Марта, която трябва да се справи с личната си болка, докато спасява отношенията със съпруга си (Шая Лебьоф) и своята властна майка (Елън Бърстин).

Нов живот

През декември феновете на филмовата трилогия „Кръстникът“ ще бъдат зарадвани с нова версия на последната част от гангстерската одисея. Освен прожекции в избрани кина, тя ще получи дигитално разпространение и такова на BluRay, като ще включва и първоначалния вариант за финала на лентата от 1990 г. „Смъртта на Майкъл Корлеоне“ по случай 30-годишнината от премиерата ѝ. „Ще видите филм, който има различно начало и край, много сцени са с раменени места, а смятам, че на филма е даден нов живот“, казва по този повод Франсис Форд Копола.

Искрено и лично

Режисьорът Франк Маршал („Странният случай на Бенджамин Бътън“) застава и зад новия документален филм на HBO “How Can You Mend a Broken Heart”, посветен на легендарните Бий Джийс. Историята на братята Бари, Морис и Робин Гиб е разгледана не само през призмата на техните музикални победи и битки, но и трудностите да останеш толкова дълго в бизнеса, и то работейки със семейството си. Сред феновете на Бий Джийс, които също споделят мнение за триото пред камера, са Джъстин Тимбърлейк, Крис Мартин и Ник Джонас.

ОЩЕ

Модна ретроспекция

Следващата икона, която списание Vogue връща назад във времето, е Кайли Миноуг. 52-годишната певица, която този месец издаде петнайстия си албум “Disco”, има повод да разгледа и коментира 17 най-емблематични облекла от шеметната си кариера. От семплата комбинация бяла риза и дънки през изрязания бял костюм за хита “Can’t Get You Outta My Head” до блещукащите рокли, които облича и до днес, Кайли оставя незабравими стъпки не само в музиката, но и при модата.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти