3 железни фрази, с които ще затворите устата на недоброжелателя

жена есен щастие усмивка кафе сутрин хороскоп
Снимка: iStock

Конфликтните личности са най-неприятните събеседници на света. Те не само мислят, че са по-добри от вас, но и никога няма да пропуснат възможността да го демонстрират. Хапливите им намеци целят да предизвикват словесни сблъсъци, да сриват самооценки и да развалят настроението на своите жертви без срок на годност.

Тази статия е за всички хора със силен характер, които нямат намерение да позволят да бъдат пренебрегвани и унижавани. Представяме ви 3 кратки фрази, с които веднага ще затворите устата на своите недоброжелатели и дори ще успеете да избегнете нежелан конфликт.

5-те фрази, които никога не трябва да казвате след раздяла

"Защо ми казваш всичко това?"

Този въпрос провокира недоброжелателят да се аргументира защо се опитва да генерализира, обиди или етикира като клише събеседника си. Има голяма вероятност да осъзнае, че е казал нещо неуместно и безвкусно и дори да коригира поведението си. 

"Това прозвуча арогантно, сигурен съм, че имаш друго предвид."

Тази фраза ще проработи по две причини. От една страна, ще покажете на човека отсреща, че сте добронамерени към тях и не желаете да абсорбирате негативна енергия. Освен това ще му дадете възможност да поправи грешката си, като едновременно с това му показвате по деликатен начин, че няма да позволите неуважително поведение. 

"Не желая да водя този разговор."

Недоброжелателят с арогантна лекота би започнал неприятен за вас разговор, но вие сте овластени да го приключите по същия арогантен начин. Оръжието на токсичните хора е именно говоренето, затова се погрижете то да спре възможно най-скоро. 

4 фрази, които превръщат детето в комплексиран възрастен

Прочетете какво ви очаква през АПРИЛ:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти