Говорим си за ...

За по-вълнуващ секс, започнете още под душа!

За по-вълнуващ секс, започнете още под душа!
Снимка: Thinkstock

Секс експертът Мериън Брендън - автор на бестселъра Monogamy: The Untold Story, съветва двойките - независимо семейни или не - по-често да се отдават на оралните ласки.

С годините половият живот на двойките става все по-рутинен, а оралният секс направо изчезва от сексуалното меню.

Един от главите компоненти на проблема е мързелът, разяснява специалистът.

Отсъствието на оралния секс може да онагледява и друг разпространен проблем: двойките просто искат да се движат към крайния резултат - оргазма. Т.е.в дадения случай се стремим да стигне до целта колкото се може по-бързо и ако нашата цел е да получим оргазъм по време на сношението, ние ще се стреми към него, оставайки настрани някои неща, казва Брендън.

"Не ви призовавам да променяте вашият полов акт. Щом ви е удобен сексът без прелюдия, продължавайте", насърчава последователите си тя. Но все пак предлага два пъти в месеца да пренебрегнете половия акт и да го смените с орално общуване.

Така ще сведете до нулата стремежа по-бързо "да минете към главното блюдо", обещава ползите от промяната сексологът. "Оргазмът в този случай не е главното. Той е главното за вас по време на сношението, а тук на преден план изплуват ласките, които пренебрегваме по време на половия акт", казва тя. 

Мериън Брендън дава и още идеи. Тя препоръчва подобни вечери да започнете под душа. "Така двамата ще се почувствате чисти и свежи“, заключава сексологът, която има 20-годишна практика на индивидуална и семейна психотерапия.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.