Най-хубавият секс е с този, с когото ти е хубаво без секс...

любов връзка двойка секс страст
Снимка: iStock

Припомняме ви Edna от "вечните" статии на Edna.bg. Просто защото казва всичко кратко и ясно, без заобикалки (бел. ред.)

Аплодисменти за двойките, които правят секс всеки ден. Ние не сме от тях.

Нашите взаимоотношения са друг вид „секс“.

Нашият секс не е само под завивките – нашият „секс“ е всичко онова, което ни се случва през деня: събуждането с целувка, организацията детето да стигне до детската градина, пазаруването заедно, общото приготвяне на вечерята, гледането на любимия ни сериал заедно, усещането да седнем облегнати един на друг вечерта, вече приспали малката, с чаша вино в ръка – аз, зачела се в тази невероятна книга, за която ти разказах, а той – в таблета, с приложението за технологии, в което може да потъне с часове...

g
Снимка: Thinkstock

Това е нашият ежедневен „секс“ – а другият, интимният, той ни се случва малко по-рядко, с различна честота. 

Но това не е проблем за нас – и за двама ни ежедневният ритъм, който изградихме, е успешен и ни удовлетворява. Сексът не е на заден план, просто не е нещо, което правим изнасилено и на всяка цена; защото другите казвали, че „така трябва“.

Вярно, преди беше доста по-често, но детето, работата, ангажиментите... Обичаме се, чувстваме се добре заедно, когато го правим, е невероятно... Защо ни е да променяме всичко това?

Това ми сподели на чаша червено вино близка приятелка, с която не се бяхме виждали отдавна – заради всичкия този „секс“, от горните изречения...

Съзнанието ми за 3 секунди вече бе изградило две опозиционни мнения – първото: тя така говори, но щом не правят секс, както е било преди, краят е въпрос на време; второто: уау, колко добре казано – дай Боже всекиму да достигне такава зрялост и да си признае, че теорията на секса е твърде преекспонирана днес. А за практиката – никога няма как да знаем...

g
Снимка: Thinkstock

Всъщност от години битуват следните схващания: ако си в дълга връзка и не правиш секс поне 3 пъти седмично, това е проблем; ако си семеен, имаш деца и не правиш секс поне 3 пъти седмично с партньора си, това е проблем; ако през тази седмица просто не ти се прави толкова секс, колкото ти се е правело предишната и колкото ще ти се прави следващата, но все пак не правиш секс поне 3 пъти седмично, това е огромен проблем!

Проблеми, проблеми, проблеми... А истината не е ли, че сексът трябва да се случва, когато и двамата имате желание за него? Дори и тази седмица да е било два пъти, следващата да е 5, по-следващата - един?

g
Снимка: Thinkstock

Замисляли ли сте се колко пъти сте правили секс не от желание, а защото последните дни не сте? И колко пъти сте имали толкова неконтролируемо желание за секс, но точно тогава не е имало възможност да се случи?

И необходимо ли ни е наистина да имаме всеотдайна, чувствена, продължителна връзка, в която всичко да зависи от секса... От секса, секса и нищо друго освен секса!

А сега помислете колко хубави моменти сте имали с човека, с когото правите секс, но те не са били интимни по физическия начин, а по другия...

Не е ли наистина така: най-хубавият секс винаги е бил с този, с когото ти е хубаво без секс. 

И само миговете без секс могат истински да докажат това...

Зодиакалните двойки, които имат най-голям шанс да се влюбят

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти