Прочети това, ако сърцето ти е било разбивано

Tерапевтите твърдят, че да загубиш някого, когото обичаш, много наподобява чувството, което би изпитала, ако беше загинал. Затова и за да се излекуваш, трябва да преминеш през същите емоции – от отрицанието, гнева и скръбта до приемането на фактите такива, каквито са.

Отключването на болезнените емоции поставя някои жизненоважни за теб въпроси, чиито отговори трябва да намериш, за да успееш да продължиш напред.

Страхът от самотата, например, ще те накара да се запиташ дали можеш да живееш сама и ще ти помогне да предприемеш практични стъпки като да намериш свое собствено жилище или някого, с когото да го споделиш.

Запомни, че в една връзка ти се нуждаеш от някого, който да те допълва, а не да бъде центърът на вселената ти – това е твоя работа.

Същевременно недей да се отдаваш на прекалено дълго отбягване на каквито и да е контакти, защото те запазват старите ви отношения живи в съзнанието ти. Излез навън и продължи живота си.

За да бъдеш истински пълноценна след подобен развой на събитията обаче, първо трябва да се отърсиш от това, което си мислила за себе си. Запитай се какво е значела връзката ви за теб, кои аспекти от личността ти са породени от неговото влияние, какви са очакванията и мечтите ти.

Прочети още 12 стъпки, които да последваш в моментите, когато сърцето ти е разбито, за го излекуваш.

Към галерията >>>

сърце
Снимка: iStock

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти