Пазар за мечти

Пазар за мечти
Снимка: Thinkstock

Пазарът за мечти е скъпо удоволствие. Той не е като пазарите, на които усмихнати възрастни жени продават зарзават. Не е обособено място в центъра на някой град. За да отидеш там, само трябва да си затвориш очите.

Животът не дава обещания, затова ние си измисляме такива. Когато затворим очи, първото хрумване е най-важно в класацията за нещата, които са ни от особена важност.

Пазарът за мечти не е оживен. За разлика от други подобни сборища, там сме единствено ние със собствените си представи и надежди, че намеренията да променим света около себе си някога ще се увенчаят с успех. Затова понякога любовта продължава само една цигара време.

Мислено пътуваме към островите на своите утехи. Под затворените клепачи щастието става почти доловимо и дори за миг има вкус и мирис. Виждаме очи, които ни пожелават и ръце, които са готови да държат ръцете ни. Облечени сме модно, животът ни е подреден и единственото, което ни липсва, е радостта.

Истинското щастие е да бъдем радостни, когато държим очите си отворени.

Пазарът за мечти не признава банкноти и монети. От него нищо не можеш да си купиш. Затова вероятно е бил скъпо удоволствие дори за финикийците. Само времето може да отсъди дали сме заслужили онова, което толкова яростно сме пожелавали. Обикновено разочарованието не е чак толкова голямо – има го, колкото да ни държи на земята и да внимаваме за какво мечтаем.

"Ако заспиваш с мишлета, събуждаш се с плъхове". Очевидно Рей Бредбъри не си е губил времето.

Всъщност, за всичко е виновен Менделеев. Преди него никой не е осъзнавал, че любовта е проста химия. Радваме се на малките мишки, играем си с тях, но кой от нас би търсил плъхове на пазара за мечти?

Някой трябва да ни държи изкъсо на каишка и далече от това място. Трябва да освободим въображението си и да се научим да се забавляваме с него.

Да имаш въображение, значи да виждаш красотата и без да държиш очите си затворени. Животът е странно нещо. Той ни променя с всяка секунда. Началото винаги става по-осезаемо, когато наближи краят. Трябва да започнем да трупаме своите истински спомени и да се отдадем на импровизацията. Хоп!

В живота е пълно с хора, които биха искали да ни обичат и да ни държат за ръка. Има хиляди думи, които чакат да бъдат казани на някого тук и сега. Има и много мълчание за крещене. Има.

Пазарът за мечти е хубаво, но самотно място. Да изпитваме чувствата си, да ги споделяме и да се учим от грешките, които правим – това ще ни доближи до крайната цел, която ни е отредена. Какво по-хубаво от това да се влюбиш в София, а в град като Виена да превъзмогнеш любовта и да имаш силата да продължиш напред по улица със сложно за произнасяне име?

Хоп!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти